Zondag 26 november:                  Liessel.

Op zaterdag een achttal liefhebbers op de mountainbike of gravelfiets aan het vertrek. Er bestond een gerede kans op wat kleine buien, eigenlijk de gehele dag. Voor de middag viel dat al mee, en ook na de middag bleek dat zo te zijn. Alleen dat was natuurlijk ten tijde van vertrek niet bekend. Dus werd besloten niet ver van huis te gaan en dat betekende twee en een halve keer de ronde van Meijel en tweemaal de ronde Neerkant. Rond de klok van twaalven even een korte maar flinke bui. Dat deed vermoeden dat de bovengrond wat nat en glad zou zijn. De werkelijkheid bleek echter gelukkig anders. Prima droge paadjes, geen centje pijn, niet in Meijel, niet in Neerkant. Dus tevreden aan de koffie na een intensieve rit van ruim 50 km.
Op zondag een groep van twaalf heren C en een groep heren van twaalf  A en B. Er werd door laatstgenoemde groep gezamenlijk naar de Liesselse bossen gereden, waar een afsplitsing in twee groepen plaats vond. De groep snellere mannen van de A B combinatie koos na Liessel voor de Dennendijkse bossen, terwijl de B heren, tenminste een deel ervan op de terugweg na Neerkant een gedeelte Meijel er nog bij pakten. Ook de heren C kozen voor Neerkant en Liessel.
Een tweetal dames vergezeld door een van de heren had ook Liessel op de kalender staan. Verder was er een zestal gravelrijders die ongeveer de 60 km route van de graveltocht, de Mijl van Méél, hadden gekozen.
De omstandigheden en de paden waren voortreffelijk, wat fris bij vertrek, maar eenmaal bezig merkte men daar weinig van. Ondanks de voorspellingen op wat regenkansen was het beide dagen prima fietsen. Op zondag na afloop kwam Zwarte Piet elke tafel van pepernoten voorzien, waarna deze zijn gebruikelijke verplichtingen hervatte, het was immers Sinterklaas-intocht in Meijel deze zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *