Zondag 27 september: Swolgen.

Een zestiental heren aan het vertrek en een tweetal dames. Er was de voorgaande nacht maar liefst 25 mm water gevallen en dat weerhield waarschijnlijk een aantal om te gaan fietsen. Naar later bleek had een enkeling al voor de MTB gekozen en met name het parcours in de Simonshoekse bossen bleek het water uitstekend te hebben verwerkt, terwijl bv parcoursen als Liessel de nodige modder bevatte.
Er werd in twee groepen gefietst, de heren B groep van acht koos voor ronde Swolgen van 90 km. Gezien de windrichting een prima keuze. Maar de wegen waren gedeeltelijk nat, gedeeltelijk droog. Dus je raadt het al, meerdere gevallen van lek. Behalve wat oponthoud bracht het ook de nodige lessen bandje wisselen, discussie en “schele wazel” op. Er werd maar liefst maar vier maal lek gereden. Dat betekende dat dit groepje wat later dan gebruikelijk aan de soep zat. Maar er werd evengoed de tijd genomen om nog wat bij te kletsen bij de Heere. Ondanks de vele malen lek een mooie rit deze frisse zondagmorgen.
De komende weken zal het weer bepalend zijn voor de fietskeuze. De bekende whatsapp groepen zullen wel geraadpleegd worden.

Ondanks de vele malen lek een leerzame morgen. Hier een wat onorthodoxe manier van bandje wisselen onder het wakend oog van Jan.  Het leverde de nodige discussie op, maar ook gevatte opmerkingen! Er is in elk geval één renner die zondagmiddag nog nieuwe bandjes heeft besteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *