Zondag 28 april: Heren B: Kinrooi.

Koud op zondagmorgen en best wel een stevige zuidwesten wind. En een regenkansje al werden de vooruitzichten wel met het kwartier beter. Dat bleek ook mee te vallen, al bleef het niet helemaal droog. Op zaterdag stonden langere tochten op de toerkalender. Maar die vielen letterlijk in het water. Enkele mountainbikers werden op de parcoursen van Meijel en Neerkant gesignaleerd, maar de wegrenners bleven wijselijk binnen. Op zondagmorgen hebben de meesten er dus zin in, ondanks de kou. Twee heren B groepen van ieder acht renners kozen voor een parcours met de eerste helft de wind op kop. Een groep koos voor Tongerlo, maar besloot na een korte maar frisse bui de tocht wat in te korten. Even een angstig moment als een herdershond zich van haar baasje weet te ontdoen en met lijn en al het pelotonnetje grommend belaagt. Komt zelfs tussen de renners en het scheelt niet veel of een valpartij is onvermijdelijk. Er wordt gestopt en de hond met riem en al afgeleverd bij de geschrokken vrouw, die opgelucht is evenals de fietsers dat het betrekkelijk goed is afgelopen. De groep maakt hun ronde af en komt met 77 km in de benen ruim voor twaalven aan de koffie.
De andere B groep reed ronde Kinrooi met de klok mee, een hele mooie ronde van tegen de 90 km. Ook hier speelde de frisse wind de groep van acht parten, maar de terugweg was grotendeels met de wind min of meer in de rug. Algemene deler was wel het fijne gevoel in een relatief kleine overzichtelijke groep te kunnen fietsen. Een paar spetters was alles wat men kreeg te verwerken, voor het overige bleef het droog. Hier en daar was toch een buitje gevallen, getuige de soms natte wegdelen. Maar verreweg het grootste deel waren de wegen mooi droog en werd er lekker gefietst en aan kop goed doorgedraaid.
De heren A kozen voor ronde Tongerlo van 92 km en ook hier tevreden gezichten na afloop bij de Heere waar de tochten werden nabesproken. Ondanks de frisse wind een prima geslaagde zondagmorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *