Zondag 29 november: Dennendijk.

Zondag 29 november:                  Dennendijk.

Een zevental heren B had op zaterdag een mooie toertocht in de Heldense bossen afgewerkt en een groepje heren A in het Leudal. Prima paden, prachtig zonnig weer, een ideaal decor voor mountainbike tochten.
Op de eerste echte koude zondagmorgen was de opkomst wat minder dan gebruikelijk. Een viertal dames op de MTB, evenals een viertal heren A. Verder negen heren B aan het vertrek. Deze vormden drie drietallen, een drietal voor de tandje lichter B groep, inclusief de initiatiefnemer. Verder twee drietallen voor ronde Dennendijkse bossen. Jan uit Meijel was echter niet present, het schijnt dat hij nog steeds op zoek is in de Liesselse bossen, waar hij een week eerder plotseling zijn kunstgebit verloor, waarschijnlijk bij een wat drieste actie, of moest hij gewoon wat harder op zijn tanden bijten om bij te blijven? We weten het niet en hij kon het ons niet vertellen.
De drietallen maakten er een hele leuke morgen van. Via Neerkant naar de Dennendijkse bossen. Het parcours is heel druk bereden, de paadjes liggen er daardoor prima bij, al beginnen sommige bochten door het veelvuldig gebruik en de afwezigheid van neerslag wat losser te worden. Maar het verloopt prima, evenals deel drie dat bestaat uit de ronde Schietberg, hier en daar wat losgereden door een paar motorcrossers, maar over het algemeen loopt het prima. Neerkant deel twee volgt dan en dat betekent dat er nog ruimte is om het parcours van Meijel nog in zijn geheel mee te pakken. Tussen de auto’s door laveren, want het parkeerterrein van de schutterij zelfs is helemaal in gebruik. Er zijn zoveel bezoekers voor de prachtige baan in de Simonshoekse bossen met dit weer. Geweldig om te zien en het moet onze baanbouwers en de onderhoudsploeg goed doen om zoveel liefhebbers van heinde en ver naar Meijel te zien komen. De tellers staan na afloop op 57 km, na een prachtige morgen fietsplezier! En keurig aan de regels gehouden! Dat moet ook gezegd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *