Zondag 30 december: Heren A: MTB Neerkant, Liessel, Oostappen en Schietberg.

Deze ochtend besluiten we om naar de route van Oostappen te rijden. Deze hebben we dit jaar nog niet of nauwelijks gereden.

Met 7 man zetten we koers naar Neerkant, waar het tempo al gelijk omhoog gaat. Dus komen we goed opgewarmd het bos uit en rijden we door naar Liessel. Ook hier weer geluid van crossmotoren… Maar gelukkig op de baan waar ze horen: de crossbaan! Hier zien we zelfs de nieuwe Jeffrey Herlings al aan het werk. Even verderop zien we allerlei hardlopers, van jong tot oud, paniekerig door het bos rennen. We hebben geen idee wat ze aan het doen zijn. Maar ze hebben iets van een schatkaart bij en zijn druk op zoek naar attributen die verspreid door het bos verstopt zijn.

Eenmaal halverwege Liessel rijden we de verbindingsroute naar Oostappen. Het is even zoeken naar het startpunt van de route, maar al snel hebben we het gevonden. Ook deze route ligt er mooi bij en rijden de leuke singletracks. Helaas nog wat materiaalpech bij een van onze renners na een buiteling. Het zadel is losgekomen en het thuisfront wordt al bijna gebeld. Maar gelukkig heeft onze instructeur tijdens de cursus geleerd om altijd ducttape bij te hebben. Vandaag hét redmiddel om het zadel weer vast te krijgen. We kunnen weer met zijn allen verder en rijden het laatste deel van de route. Het eindpunt wordt voorbij gereden maar met een klein omweggetje rijden we al snel weer in de richting van Liessel voor de terugweg.

Terug in Liessel zien we nog steeds overal op en langs de route de hardlopers door het bos rennen. Het blijft een vreemd gezicht. Sommigen hebben zelfs een leesbril op om de kaart te kunnen lezen. We rijden in mooi strak tempo het laatste deel en nemen ook nog even de Schietberg mee.

Op weg naar Neerkant strijden enkele hanen nog even om als eerste over het viaduct te komen. En even later wordt ook nog even flink doorgetrokken op de Kleine Heitrak. Met als gevolg dat het achterin wat uiteen valt. Even hergroeperen en met het laatste deel van Neerkant wordt deze rit afgesloten. Wederom een prima rit op de laatste zondag en de een-na-laatste dag van het jaar.

Bij de Heere is het vandaag met ca. 50 MTB-ers goed druk. Een teken dat het mountainbiken erg leeft en er wordt ook al jonge aanwas gespot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *