Zondag 31 december 2023:                        Oliebollen bij de brandweer.

Op zaterdag was het droog en zacht met een redelijk sterke zuidwesten wind. Een aantal B rijders had t wel even gehad met de nattigheid en er werd positief gereageerd op een oproep voor een rit op de weg. Zodoende een dertiental heren B aan het vertrek voor ronde Molenbeersel van 71 km. Ondanks het harde werken met de wind op kop genoten beide groepen, er werd immers in twee groepen gereden, volop van een wegtocht eind december. De wegen waren mooi droog en ronde Molenbeersel is bovendien een aantrekkelijk rondje. Behalve de renners op de weg een klein handje vol mountainbikers die overigens ook goede omstandigheden hadden, met dank aan onze bosploeg voor het onderhoud. Ook de ingang bij de Pershimmel was beduidend verbeterd na wat aanpassingen aldaar! Prima actie.

Op zondag, oudjaarsdag, vindt normaal gesproken de Oliebollentocht in Someren plaats, maar die was vanwege de wateroverlast die vele parcoursen parten speelt, afgelast. Evenals trouwens de Leudaltoertocht op Tweede Kerstdag die vanwege de overvloedige regenval verplaatst is naar eind januari 2024. Maar het traditionele oliebollen eten van de schutterij gaat vanzelfsprekend gewoon door. Een gezellige happening om gezamenlijk het sportieve jaar even af te sluiten. Een vijftiental fietsers in totaal, de regen ten tijde of kort na vertrek hield toch een grote groep renners thuis. Maar ondanks die bui lag met name het parcours van Meijel en Neerkant er prima bij en eenmaal in het bos, was de regen niet echt merkbaar. Degenen die zich net op een verbindingsstuk  bevonden hadden wel even pech wat die kregen een nat pak.
Tegen de klok van twaalf begon de kantine van de brandweerkazerne vol te lopen met Vélo leden, gefietst of niet gefietst, was al aangekondigd, oliebollen waren er voor iedereen. Leonie en Chris voorzagen iedereen van koffie, thee, glühwein en vanzelfsprekend de bekende lekkere oliebollen van de Grúún, die er goed in gingen. Het was uiteraard nog even gezellig met een flesje bier erbij of wat anders. Even gezellig bijpraten en op naar een sportief en gezond 2024. De opkomst was prima en dag getuigt wederom van de goede sfeer die binnen de vereniging heerst. Dat belooft weer veel voor 2024! Leonie en Chris erg bedankt voor de uitstekende gastvrijheid !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *