Zondag 31 oktober: Oostappen.

Een mooie droge zachte zondagmorgen na een regenachtige zaterdag. Het was de gehele voorgaande week prachtig zonnig najaarsweer geweest, dus de diverse parcoursen zouden er prima bij liggen. Ondanks de regen van zaterdag. Die had er voor gezorgd dat de Nightbike in Asten op zaterdag nogal wat modderige stukken opleverde. Daar was op zondag geen sprake van. Het terrein had dit goed kunnen verwerken. Drie groepen mountainbikers waren present. De snelle groep A heren koos voor Neerkant, Liessel, Oostappen en Schietberg en bracht evenals een van de heren B groepen hun afstand op bijna 65 km. De andere heren B groep koos voor Neerkant en Liessel inclusief het gedeelte Schietberg, een mooie ronde van tegen de 55 km. En inderdaad lagen de singletracks er overal prima bij. De baan in de Simonshoekse bossen was niet beschikbaar, er was immers motorcross dit weekend.
Verder groeit de groep gravelrijders, die groep telde immers zes liefhebbers en twee snellere heren A, dus acht in getal. Ook hier waren de omstandigheden prima al waren hun fietsen wel wat modderiger dan de mountainbikes. Het aantal dames bedroeg zes, een tweetal voor het veldwerk en een viertal dat nog voor de wegfiets koos. Eigenlijk met dit weer ook nog een uitstekende keuze!
De koffie, thee, soep en eventueel nog een pint werden snel voorgezet door de bediening bij de Heere. De afsluiting was zoals gekend nog even gezellig na een goed geslaagde fietszondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *