Zondag 4 december:                     WebuCross Meijel.

Het weekend van 4 december staat in het teken van de cyclecross en MTB wedstrijden in de Simonshoekse bossen. Had Graat en Ger Hendriks tekenden voor het parcours en gezien de reacties gedurende en na afloop van de wedstrijden was dat zoals verwacht en gebruikelijk een groot succes. Op zaterdag een behoorlijke groep vrijwilligers actief onder aanvoering van onze nieuwe ambitieuze wedstrijdcommissie. Ook nieuw was de samenwerking met Schutterij St. Willibrordus. Hun fantastisch clublokaal was het centrale punt van de wedstrijden. Start en finish waren aangepast aan deze locatie en al snel werd duidelijk dat dit een significante verbetering was ten opzichte van de oude situatie. Op zaterdag al de nodige renners die het parcours kwamen verkennen. Ook niet wedstrijdrijders van de Vélo kwamen kennis maken met het parcours tijdens hun fietsactiviteiten. Gespreid en vaak individueel deze keer omdat het WK voetbal actueel was. De conclusie was unaniem: een behoorlijk snel, afwisselend en selectief parcours, dat deels over de permanente route gaat en verder veel aanpassingen kent omdat er gepasseerd moet kunnen worden. Het weer zat beide dagen mee, het was fris maar droog.
Op zondag al vroeg diverse leden actief om te helpen met het evenement, immers de jeugd startte al om 10.00 uur. De catering was in handen van onze dames. Een lastig puntje was wel dat er naast het verkooppunt ruimte was gegeven aan een foodtruck. Dat laatste was voor het goede doel, de opbrengst gaat naar onderzoek naar kanker middels het AlpeduZes project. En daar is natuurlijk ook iets voor te zeggen. De sfeer rondom start en finish was uitermate prettig, mede door de aangebrachte vuurkorf die behalve warmte toegevoegde waarde had in deze donkere dagen.
Het aantal wedstrijdrenners bedroeg tegen de 180, een respectabel aantal zo rond de Sinterklaasvieringen overal. Dan de Meijelse deelnemers: bij de dames gaf Sabrina Stultiens op haar thuisparcours acte de presence en uiteraard met een overwinning in de categorie dames cyclecross. Sjang van Rijt deed mee in zelfs twee disciplines en behaalde een knappe 10e plaats bij de amateurs MTB en werd 14e in een sterk deelnemersveld bij de cyclecrossers. Als niet wedstrijdrenner een zeer goede prestatie tussen al dat ervaren geweld en dan ook nog twee wedstrijden! Rob Coopmans behaalde bij de masters MTB een verdienstelijke zevende plek. Dus voor een toerclub als TWC de Vélo toch een paar zeer verdienstelijke prestaties en hun niveau kennende geeft wel de sterkte van het deelnemersveld weer. Voor beiden: Petje af!
Tegen de klok van drie was de laatste gefinisht en dat was het sein voor de vrijwilligers om alles op te gaan ruimen en dat bleek binnen het uur geklaard. Er kan terug gekeken worden op een zeer geslaagde wedstrijddag. Niet in de laatste plaats door de uitstekende samenwerking met schutterij St. Willibrordus die hun accommodatie ter beschikking had gesteld voor dit evenement. Super !

Maar ook uiteraard door de voorbereidingen van onze wedstrijdcommissie die zich uitermate goed in de kijker speelde. Niet te vergeten alle vrijwilligers van baanbedenkers tot catering, hand- en spandiensten, linten hangers en opruimers. Parkeergelegenheid prima, bewegwijzering naar het parcours eveneens. Vele handen maken licht werk en dat bleek ook deze keer weer een waarheid als een koe! Ook dank aan de schutterij, zonder hun bijdrage was de organisatie een stuk omvangrijker geweest. Hopelijk leidt dit tot een vervolg in de toekomst, opdat beide partijen er hun voordeel mee kunnen doen. Bedankt!

Dan werd er ook zondagmorgen nog gefietst door menig renner. Een aantal groepen of groepjes reed hun gebruikelijke ronde in de contreien van Neerkant, Dennendijk, Schietberg en Liessel. Met name het Liesselse parcours was druk bezocht, mogelijk ook omdat het Meijelse parcours eruit lag vanwege de wedstrijden. Twee groepjes gravelrijders, een ervan een dame in hun midden, die naar verluidt niet onderdoet voor haar mannelijke collega’s. Concluderend: een zeer geslaagd Vélo evenement met het volgende alweer voor de deur. Komend weekend Méél by Night op zaterdagavond, gevolgd door Méél by Day op zondagmorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *