Zondag 4 juli: Rondom Weert / Bos en Peel / Budel.

Een bewolkte zondagmorgen, wel droog na een nachtelijke frisse douche. Weinig wind en toch wel een prima temperatuur om te fietsen. De weg was her en der nog wel nat, dus het gevaar op lek rijden was er wel. Een behoorlijke opkomst op het plein. De damesploeg telde vijf rensters en koos voor een heel aardige ronde Budel van 73 km.
De heren AB groep bestond uit een zestal en reed een ietwat aangepaste ronde rondom Weert en was door de aanpassing wat eerder terug dan gebruikelijk.
De heren B ploeg was de grootste en werd in twee groepen gesplitst. Twee achttallen die beiden de Bos en Peel route op de navigatie kozen. Het idee leeft dat het veel draaien en keren is bij deze ronde, maar dat valt heel erg mee. Wel is het zo dat je na een half uurtje koersen nog steeds de Meijelse kerktoren in zicht hebt en dat geeft sommige fietsers het idee van draaien en keren. Niets is minder waar en de tocht is kwalitatief prima in orde. Hoe kan het ook anders, gemaakt door good old Had, die alle wegen en paden in de omgeving al tig keer gehad heeft. Enfin, het natte wegdek gaf inderdaad wat problemen en in het geval van een der B groepen betekende het vier maal stoppen wegens lek. Uiteindelijk werd de route met een vijftal km ingekort om toch nog even van een nakaart rondje bij de Heere te genieten. Inmiddels was de zon soms te zien en dat betekende dat een groot deel van het Vélo-peloton buiten van zijn natje en droogje kon genieten. Al met al alweer een prima fietsweekend, en een goede voorbereiding voor de langzamerhand naderende klimweken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *