Zondag 4 September:                   Sjeiven Dörpel / Geistingen

De week voorafgaand aan kermiszondag was een elftal heren B actief in de Italiaanse bergen nabij Vittoria Veneto. Basislocatie was een mooie vakantieboerderij met een aantrekkelijk terras en zwembad in het dorp Cappella Maggiore. Van daaruit werden fietsroutes in alle windrichtingen ondernomen. Uitdagende klimroutes, maar ook een vlakke rit en een tweetal ritten over golvend terrein tussen de wijngaarden. In totaal werden ruim 550 km en 9.000 hoogtemeters verwerkt. Soms erg steile klimmen, die het uiterste van de renners vraagt. Maar ook wat minder steile gedeeltes die voor eenieder goed te doen zijn. De omstandigheden zaten mee, een aantal goede koks zorgde voor voortreffelijke maaltijden s’ avonds. Overdag werd meestal van een lekkere plaatselijke lunch genoten, inderdaad vaak in de vorm van een pastagerecht. Ondanks een klein ongelukje op dag twee een voortreffelijke stemming en saamhorigheid. De getroffene bleef volhardend, ondanks zijn opgelopen blessure, elke morgen een grote bijdrage leveren in de ontbijt voorbereidingen en ook na afloop stond steevast de koffie gereed. De week was snel voorbij en dus op zondagmorgen een aantal van deze liefhebbers alweer present voor de zondagmorgenrit.
Een viertal snelle mannen reed ronde Sjeiven Dörpel van 88 km, terwijl een negental heren B en C in een groep de wat kortere versie van 77 km koos. Ideale omstandigheden, weinig wind uit zuidwestelijke richting, en een heerlijke temperatuur. Ook de dames waren present voor hun kermisronde (Geistingen). Na afloop blijkt dat een der heren C wederom opa was geworden en daar wordt uiteraard even bij stil gestaan op het schaduwrijke terras van de Heere. Op naar de kermis met dit mooie weer !!
Overigens is een groep van veertien heren A / AB deze week actief in Slovenië met hun jaarlijks terugkerende fietsweek. Bij deze succes en veel plezier mannen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *