Zondag 5 december: Liessel.

Zaterdag begon het na de middag te regenen na al een regenachtige week. Dat deed veel fietsers de zaterdag dan maar overslaan. Degenen die voor de middag toch voor een tochtje kozen troffen een perfect parcours in de Simonshoekse bossen aan, niet in de laatste plaats door het prima onderhoudswerk van de bosploeg.
Dan op zondag toch een behoorlijke opkomst ondanks de regen van zaterdag die de omstandigheden er niet beter op zou maken.
Twee gravelbikers maar en die kwamen op de Strabrechtse heide terecht onder andere en reden een heel aardige tocht van ruim 75 km, wel het nodige poetswerk nodig, want de paadjes en paden waren toch behoorlijk modderig. Verder twee dames op de MTB.
Een vijftal heren A, een zestal heren AB en een achttal heren B kozen ervoor om de route Neerkant, Liessel, Schietberg te rijden. Neerkant lag er op zich goed bij al zijn er zwakke plekken in het parcours en dat waren toch modderplekken deze zondagmorgen. Liessel is het volgende station en net voor het viaduct op de Hutten wordt het eerste stuk van de Dennendijkse bossen meegenomen op weg naar het Liesselse parcours. Ook hier worden de fietsers soms door wat modderstukken gestuurd. In Liessel is het een drukte van belang met fietsers, maar dat hinderde eigenlijk nauwelijks op een momentje na, toen zowel de A als de AB groep werd opgehouden door een enthousiast groepje jeugd. De technische gedeeltes liggen er prima bij en de fietsers kunnen zich hier naar hartenlust uitleven. Maar ook op dit parcours, ondanks veelvuldig onderhoud, bevinden zich toch ook een paar gevoelige plekken waar het erg modderig was. Niet echt hinderlijk tijdens het fietsen, het hoort immers ook zo nu en dan bij het veldwerk, maar het is evengoed een aanslag op mens, kleding en vooral materiaal. Desondanks wordt er goed doorgefietst. De AB groep besluit om de route Meijel vanaf de schutterij tot de “Pershimmel” er nog bij te pakken. Dit parcours is vrij van die modderplekken en het loopt hier gesmeerd, de voorrijder hanteert een prima strak tempo. Zodoende wordt nog net voor twaalven de 60 km ruim aangetikt. Als er louter op dit parcours gefietst zou worden was poetsen na afloop niet eens nodig geweest of tenminste zeer beperkt. Zo prachtig en droog lag het er bij en laat eens te meer zien wat goed onderhoud betekent, dus bij deze een dikke pluim voor de onderhoudsploeg! Het parcours werd dan ook goed gebruikt deze morgen getuige het aantal auto’s bij het begin van de route. Nog eens ouderwets goed smerig geworden werd eerst het ergste vuil verwijderd voordat de Heere betreden werd. Ondanks dat sommigen echt eerst een douche konden gebruiken had dat geen gevolgen voor de gastvrijheid ! Toch nog een prima zondag !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *