Zondag 7 april:                                 Kwaremont-toertocht.

Na een succesvolle eerste editie van de Kwaremont Toertocht in 2023 was er dit jaar wederom een Kwaremont Toertocht. Een uniek samenwerking tussen TWC de Vélo en Kwaremont Koerse Kaffee “De Heere van Meijel”. De renners werden verrast door twee geweldige routes, prachtige aankleding en een gezellige ambiance. Deze eerste zondag van april kon er tussen 8.00 en 9.00 uur gestart worden vanaf de Heere. Er zijn twee routers beschikbaar, een korte versie van 76 km en een lange versie van 118 km. De 76 km versie voert langs de boorden van de Maas nabij Baarlo en slingert veelal door het mooie buitengebied van Neer, Baarlo en Maasbree en later van Kronenberg en Helenaveen. De 118 km route gaat in noordoostelijke richting en met name gedeeltes nabij de Maas in Wanssum zijn geweldig aantrekkelijk. Na de pauze is het gedeelte rondom Maasbree extra aantrekkelijk. Zonder ver van huis te zijn worden relatief veel km’ s in een hele mooie streek gereden.   Voor beide afstanden is onderweg een mooie pauzeplaats voorzien, de Vermaekerij in Maasbree.  Daar stonden de nodige versnaperingen klaar om weer op krachten te komen voor het slot van de Kwaremont Tocht. Een toertocht waar onze mooie sport samen komt met ontspanning en gezelligheid.  Bij terugkomst kon van een heerlijk kop soep worden genoten, uiteraard ook van een lekkere Kwaremont of een ander drankje. Op de schermen is Parijs-Roubaix te zien en hoe de profs over de verschillende kasseienstroken knallen. 

Beide routes waren van uitmuntende kwaliteit en lieten veel moois van Noord Limburg zien, de routeplanner Ronald had zijn beste beentje voor gezet. Dat was ook de feedback die vele gasten gaven na afloop. Om het voorjaarsgevoel wat kracht bij te zetten, zaten er een paar klinkergedeeltes in, een knipoog naar de kasseien van Noord Frankrijk die dag. De Vélo deelname was als volgt: een damesgroep van acht die ditmaal voor de 76 km versie koos, gezien de forse zuidenwind een begrijpelijke keuze. Twee heren C groepen van acht ieder, hadden hetzelfde in gedachten en reden ook de korte versie. Een vijftal heren C ging toch de uitdaging van de lange route aan, ondanks de forse wind, met succes. Twee heren B groepen van zeven elk kozen voor de lange route, een ideaal aantal voor zulk een toertocht. De heren A groep was een sterke groep van tien renners en kwam thuis met een stevig gemiddelde, het is dan ook de jongste groep. Verder een paar kleine groepjes die er evenveel plezier aan beleefden. Vroeg in de morgen een ietwat alarmerend weerbericht, het eerste uur zou het peloton op wat regen moeten rekenen, maar de radarbeelden lieten al snel genoeg zien dat alle wolken uit elkaar aan t waaien waren en het bleef dus de gehele morgen en ook lange tijd na de middag droog. Een aangename temperatuur om te koersen, een aangenaam zonnetje zo mee en dan, al was de wind wel fors. Maar elke groep herbergde wel wat meer power om het zware kopwerk te verlichten. Verder waren er de nodige andere Meijelse fietsgroepen of groepjes present, Meijel is wel degelijk een fietsdorp! In totaal waren er 234 deelnemers, waarvan 50 Vélo-leden.
De organisatie was prima, een bewaakte fietsenstalling maakte daar deel van uit. Ditmaal geen pijlen uitzetten en ophalen, het is immers het digitale tijdperk en navigatie is inmiddels gemeengoed geworden. Zowel Vélo vrijwilligers als de Heere vrijwilligers, hartelijk dank voor deze inzet en voorbeeldige samenwerking. Het resultaat mag er zijn en geeft zeker aanleiding tot Kwaremont Toertocht versie drie in 2025! Kers op de taart was de geweldige solo van Mathieu van der Poel naar een fantastische overwinning later in de middag. Mogelijk heeft een aantal de finish nog meegemaakt achter een pint Kwaremont!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *