Zondag 8 augustus: Ronde van de Paardenfluisteraar.

Een wat koele maar droge zondagmorgen. Ondanks de forse zuidwesten wind een hele aardige morgen om te fietsen. Dus behoorlijke opkomst op het plein. Een damesgroep van drie reed gezien de windrichting weer ronde Weert van 65 km. Hard werken was het commentaar.
De herengroep AB bestond uit een achttal en koos voor ronde Action Echt van 90 km, pal in zuidelijke richting. De heren A telde zeven liefhebbers en reed een nieuwe tocht, grofweg bestaand uit het lange stuk langs het kanaal Wessem-Nederweert in zuidelijke richting. Via Pol, en Buggenum over Helden naar Meijel terug, in totaal 90 km.
De heren B groep telde elf liefhebbers en koos voor de erg bekende maar niet minder fraaie toertocht De Bever van 87 km. De wind was wat veranderlijk zowel in kracht als richting uit westelijke en meestal zuidwestelijke richting, wel stevig. Er werd om de 3 km doorgedraaid en dat is wel prettig met zo’n stevige wind. Het bleef dan ook goed lopen. In het buitengebied van Laar werd plots een stel loslopende paarden op de weg opgemerkt. Verstandig stopte het pelotonnetje onmiddellijk en werd Jan naar voren gedirigeerd met de opmerking: “Jan pak die paarden”. Aldus geschiedde en als een uiterst ervaren paardenfluisteraar leidde hij beide paarden, die toch wat zenuwachtig waren, rustig terug naar hun wei waaruit ze losgebroken waren. Hij stelde ze volkomen op hun gemak en beide paarden erkenden onmiddellijk en zonder twijfel zijn autoriteit en lieten zich netjes terug voeren. Jaloerse blikken toen de lieftallige eigenaresse erbij kwam en Jan bedankte voor zijn kordate optreden. Het peloton hervatte zijn tocht en opmerkelijk was het tempo waarmee beide kopmannen van dat moment dat realiseerden. Het waren geen uitgesproken paardenliefhebbers. Zou het dan toch die aantrekkelijke ruiter zijn geweest die hun hormoonbalans op hol bracht? Enfin, ze keerden snel genoeg op aarde terug en het laatste gedeelte via Ospeldijk verliep prima en wat rustiger. De Heere vormde uiteraard het decor voor de drukke en gezellige afsluiting van dit uitmuntend fietsweekend!

Jan twijfelt geen seconde en leidt de wat zenuwachtige paarden netjes terug naar hun wei. Tot opluchting en genoegen van het B peloton en de eigenaresse. Een regelrechte paardenfluisteraar! Petje af Jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *