Zondag 8 oktober:                          Blitterswijck / Echt / Bakel-Overloon / MTB Liessel.

Een hele aardige zondagmorgen, het beloofde snel naar 20 graden op te lopen, maar het duurde wat langer aleer de zon de lichte bewolking zou verdrijven. Wel erg weinig wind in tegenstelling tot de zaterdag ervoor. Het is nog steeds het tijdperk tussen wegfiets en mountainbike. Het merendeel koos nog voor de weg een prima keuze gezien het weer. Een viertal mountainbikers gaf de voorkeur aan de route Neerkant-Liessel op de dikke banden, ook prima, in het bos is het nu ook uitstekend. Dan een paar gravelaars, ook goed voor.
De heren C groep was de grootste groep, van twaalf met in hun midden een dam en reed ronde Action Echt van 90 km, een hele aantrekkelijke ronde. Na een tip van Jan werd besloten niet over de Meijelseweg, maar via de Hoevenstraat terug naar Meijel te fietsen, gezien de staat van het wegdek, waar nog steeds aan gewerkt wordt.
De heren B groep was wat kleiner en telde zes gegadigden, een heel mooi aantal, zeker met zo weinig wind. Ronde Blitterswijck werd aangekondigd en ook dat is een hele mooie ronde, voor velen een onbekend rondje van uiteindelijk 89 km. Opmerkelijk is een hele mooie glooiende weg na Blitterswijck op weg naar Swolgen, als een dalletje in wordt gekoerst. Het dal is een oude Maasarm in het Roekenbosch en er staat deze keer zeker 20 cm water op de kasseien, waar de fietsers doorheen moeten. Even extra opletten dus, maar geen probleem uiteindelijk al zag het er wat dreigend uit als je met wat snelheid zo’n punt nadert. De route tegen t eind ging wel over de Meijelseweg vanaf Beringe en het zou wijzer geweest zijn ook voor de Hoevenstraat te kiezen, maar dat bleek achteraf. Uiteindelijk voor alle groepen een prima zondagmorgeninvulling, die zoals gebruikelijk bij de Heere werd geëvalueerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *