Zondag 9 februari: Toertocht Liessel / Grashoek.

Terwijl de zuidwesterstorm Ciara, resulterend in code oranje in Nederland, in kracht begint toe te nemen wil een gedeelte van het Vélo-peloton toch nog even fietsen op zondagmorgen, mits het verantwoord is.
En dat was het nog s’ morgens. Een groep van elf besloot niet ver van huis te gaan met in het achterhoofd dat als de wind te fors zou worden men snel thuis is. Het werd een sinds dit seizoen bekend rondje, namelijk Grashoek. Dat betekent dat de opening in het Startebos ligt, gevolgd door de verbinding over de twee bruggen naar de bossen in de Belgenhoek. Omdat het droog is en er de laatste tijd wat meer gefietst wordt, zijn de paden nu prima begaanbaar en Johan leidt de groep vlekkeloos door de Grashoekse bossen. Uitsmijter is de hele mooie puckelpistse langs de Helenavaart, waar in een ver verleden een der Vélo fietsers zelfs in duikelde. Stevige wind als de groep over verharde weg naar de Neerkantse bossen koerst om het parcours aldaar te nemen. In tegenstelling tot afgelopen woensdag ligt het er nu bijna perfect bij. Desondanks gaat er eentje onderuit wegens spoorvorming. Had, hier moet even met de schop wat bijgewerkt worden ! Gelukkig zonder gevolgen en men kan weer verder. Het pad langs de Aa betekent vol de wind op kop en een paar sterke mannen houden de rest enigszins uit de wind. In de Simonshoekse bossen ligt in het begin al meteen een omgewaaide boom op het parcours, dus uitkijken geblazen. De wind is inmiddels dan ook in kracht toegenomen. Het tempo gaat omhoog en nog eenmaal tegen het einde moet nogmaals van de fiets gestapt worden wegens een omgevallen boom. Het wordt dan de hoogste tijd het bos te verlaten en de koffie op te zoeken na een voortreffelijke rit van tegen de 50 km. Even later keert een zichtbaar vermoeid vijftal terug van de toertocht in Liessel met 85 km op de tellers. Het vijftal was vroeg weg en had weinig last van de meute. Het parcours liep nu ook over de Zandbos in Deurne en in die contreien bevond zich nu ook de pauzeplaats. Mooie toertocht en vooral erg hard werken tegen de wind in naar huis, puik werk mannen !
Een vooruitzicht voor de bosploeg: veel zaag- en ruimwerk komende week, de verwachting is diverse gevallen bomen gezien de staat van sommige bomen, helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *