Vélo weekend

Ook in 2023 staat er weer een Vélo-weekend op het programma. De keuze is gevallen op het weekend van 12 mei t/m 14 mei 2023. We gaan naar de Belgisch-Duitse Grens en verblijven in hotel du Lac, www.hoteldulac.be. Een idyllisch gelegen hotel naast het meer van Bütgenbach, een plaatsje in het oosten van België, vlakbij de Hoge Venen.   

Het Bütgenbach stuwmeer, met een oppervlakte van 120 ha,is het middelpunt van een typisch Eifel landschap, omgeven door ongerepte natuur, grote bossen, uitgestrekte groene omgeving, prachtige heggenlandschappen en goed bewaarde natuurgebieden.

In de omgeving zijn vele mogelijkheden om te fietsen, wandelen, of op een andere manier van de omgeving te genieten. Kortom zowel voor fietsers als niet-fietsers een weekend dat je echt niet mag missen!

Ook dit jaar hebben we ervoor gekozen om met de fiets naar onze bestemming te gaan. Dus op vrijdag met de fiets heen en op zondag met de fiets terug.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Vertrek op vrijdagmorgen 12 mei 2023 per fiets vanaf het Raadhuisplein.

Zoals aangekondigd ligt de bestemming in Bütgenbach, ongeveer 165 km te gaan voor de heren. Voor de de dames ongeveer 140 km.

 • Zaterdag 13 mei 2023 eigen invulling, eenieder is vrij om te doen wat hij/zij wil. Bijvoorbeeld een toertocht of wandeltocht in de omgeving.
 • Zondagmorgen 14 mei 2023 na het ontbijt terugreis naar Meijel. Waarbij de lengte van de route wordt aangepast, zodat we rond 15:00/15:30 weer in Meijel zijn.
 • Er wordt in minimaal drie groepen gefietst, een dames- en twee herengroepen. Als er enkele heren mee willen fietsen in de damesgroep is dat geen probleem, mits het tempo en de afstand van de dames gerespecteerd worden.
 • Ieder lid is welkom, met of zonder partner.
 • Voor degenen die niet fietsen: dagindeling onderling zelf in te vullen.
 • Kostenraming: ongeveer € 285,- per persoon. Het betreft de kosten van vervoer, overnachtingen, maaltijden en drank genuttigd in het hotel.
 • In tegenstelling tot vorige weekenden overwegen we om de drank individueel in rekening te laten brengen. We merken namelijk dat de totale kosten flink gestegen zijn. Door de drank individueel in rekening te laten brengen kan iedereen voor een deel zelf bepalen wat hij/zij wil spenderen aan het weekend. Er is nu voor ongeveer € 65,- per persoon aan drank in de kostenraming opgenomen. Excl. drank is de kostenraming ongeveer € 220,- per persoon.
 • Extra uitgaven (o.a. lunch op vrijdag, zaterdag en zondag) zijn voor eigen rekening.
 • Ieder zorgt indien gewenst, zelf voor een reis en/of annuleringsverzekering.
 • Voor de niet-fietsers en bagage wordt vervoer geregeld.

Wie graag deelneemt aan dit Vélo-weekend kan zich aanmelden door per persoon € 100,- over te maken op rek. NL93RABO 01334.98.220 tnv T.W.C.  De Vélo onder vermelding van: Vélo-weekend 2023. Vermeld s.v.p. tevens voor- en achternamen.

Het overmaken van de aanbetaling dient vóór 1 januari 2023 te gebeuren!!

ALLEEN DIEGENEN DIE TIJDIG BETAALD HEBBEN ZIJN OFFICIEEL INGESCHREVEN!!!

Bij annulering worden de hotelkosten in mindering gebracht op het terug te storten bedrag.

Het organisatie-team:    Johan ten Dam en Frans-jozef Maas.