Vélo weekend

Veloweekend 2022, Etten-Leur

In 2020 en 2021 kon het Véloweekend helaas niet doorgaan. Voor 2022 hebben we weer een Vélo-weekend in de planning. De keuze is gevallen op het weekend van 10 juni t/m 12 juni 2022. We gaan naar West-Brabant. We gaan wederom voor de locatie in Etten-Leur, hotel het Witte Paard, https://www.hotelhetwittepaard.nl

Het weekend zal alleen doorgaan als dat i.v.m. de corona-ontwikkelingen verantwoord is.

Etten-Leur heette tot 1968 Etten en Leur. De lintdorpen Etten en Leur waren de enige woonkernen in deze gemeente. De grens tussen Etten en Leur liep langs het Sander, de Baai en de Lage Neervaart. In Etten-Leur bereikte Vincent van Gogh een kantelpunt in zijn carrière. Hij was mislukt als kunstverkoper, onderwijzer en prediker en had zijn opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Brussel afgebroken. Etten-Leur is ook de startplaats van de Servais Knaven Classic. Deze toertocht wordt jaarlijks het eerste weekend van mei verreden.

In de omgeving zijn vele mogelijkheden om te fietsen, wandelen of op een andere manier van de omgeving en Etten-Leur te genieten. Kortom zowel voor fietsers als niet-fietsers een weekend dat je echt niet mag missen!

Ook dit jaar hebben we er voor gekozen om met de fiets naar onze bestemming te gaan. Dus op vrijdag met de fiets heen en op zondag met de fiets terug.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Vertrek op vrijdagmorgen 10 juni 2022 per fiets vanaf het Raadhuisplein.

Zoals aangekondigd ligt de bestemming in Etten-Leur, ongeveer 175 km te gaan voor de heren, we gaan met een omweg. Voor de de dames ongeveer 125 km.

  • Zaterdag 11 juni 2022 eigen invulling, eenieder is vrij om te doen wat hij/zij wil. Bijvoorbeeld een toertocht of wandeltocht in de omgeving. Wellicht een route fietsen van de Servais Knaven Classic. Deze is op GPS beschikbaar.
  • Zondagmorgen 12 juni 2022 na het ontbijt terugreis naar Meijel. Waarbij de lengte van de route wordt aangepast, zodat we rond 15:00/15:30 weer in Meijel zijn.
  • Er wordt in minimaal drie groepen gefietst, een dames- en twee herengroepen. Als er enkele heren mee willen fietsen in de damesgroep is dat geen probleem, mits het tempo en de afstand van de dames gerespecteerd worden.
  • Ieder lid is welkom, met of zonder partner.
  • Voor degenen die niet fietsen: dagindeling onderling zelf in te vullen.
  • Kostenraming: ongeveer € 225,- per persoon Het betreft de kosten van vervoer, overnachtingen, maaltijden en de drank welke genuttigd worden in het hotel.
  • Extra uitgaven (o.a. lunch op vrijdag, zaterdag en zondag) zijn voor eigen rekening.
  • Ieder zorgt indien gewenst, zelf voor een reis en/of annuleringsverzekering.
  • Voor de niet-fietsers en bagage wordt vervoer geregeld.

Wie graag deelneemt aan dit Vélo-weekend kan zich aanmelden door per persoon € 100,- over te maken op rek. NL93RABO 01334.98.220 t.n.v. T.W.C.  de Vélo onder vermelding van: Vélo-weekend 2022. Vermeld s.v.p. tevens voor- en achternamen.

Het overmaken van de aanbetaling dient vóór 1 januari 2022 te gebeuren !!

ALLEEN DIEGENEN DIE TIJDIG BETAALD HEBBEN ZIJN OFFICIEEL INGESCHREVEN !!!

Bij annulering worden de hotelkosten in mindering gebracht op het terug te storten bedrag.

Het organisatie-team:    Johan ten Dam en Frans-jozef Maas.