Vélo weekend

Veloweekend 2022, Etten-Leur

Routes:
Vrijdag:
vrijdag 179 km Meijel Etten-Leur
vrijdag 152 km Meijel Etten-Leur 
vrijdag 167 km Meijel Etten-Leur

Zaterdag:
zaterdag 70 km gedeelte Servais Knaven Classic
zaterdag 85 km Etten-leur Ginderdoor
zaterdag 104 km gedeelte Servais Knaven Classic

Zondag:
zondag 142 km Etten-Leur Meijel
zondag 151 km Etten-Leur Meijel
zondag 165 km Etten-Leur Meijel

In 2020 en 2021 kon het Véloweekend helaas niet doorgaan. Voor 2022 hebben we weer een Vélo-weekend in de planning. De keuze is gevallen op het weekend van 10 juni t/m 12 juni 2022. We gaan naar West-Brabant. We gaan wederom voor de locatie in Etten-Leur, hotel het Witte Paard, https://www.hotelhetwittepaard.nl

Etten-Leur heette tot 1968 Etten en Leur. De lintdorpen Etten en Leur waren de enige woonkernen in deze gemeente. De grens tussen Etten en Leur liep langs het Sander, de Baai en de Lage Neervaart. In Etten-Leur bereikte Vincent van Gogh een kantelpunt in zijn carrière. Hij was mislukt als kunstverkoper, onderwijzer en prediker en had zijn opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Brussel afgebroken. Etten-Leur is ook de startplaats van de Servais Knaven Classic. Deze toertocht wordt jaarlijks het eerste weekend van mei verreden.

In de omgeving zijn vele mogelijkheden om te fietsen, wandelen of op een andere manier van de omgeving en Etten-Leur te genieten. Kortom zowel voor fietsers als niet-fietsers een weekend dat je echt niet mag missen!

Ook dit jaar hebben we er voor gekozen om met de fiets naar onze bestemming te gaan. Dus op vrijdag met de fiets heen en op zondag met de fiets terug..

 Voorbereidingen:

 • Denk aan je ID/paspoort en rijbewijs
 • Het bedrag wat bij de al aanbetaalde €100, – dient te worden bijbetaald is €150, – per persoon. Totaal dus €250,- voor overnachtingen, eten en drank in hotel ( ook tijdens de maaltijden), reiskosten en 3 consumpties bij terugkomst bij de Siem. Vanwege verhoogde consumptieprijzen hebben we het totaalbedrag verhoogd. Eventueel restant wordt na het weekend terug gestort.
 • Het resterende bedrag aub voor vertrek overmaken op de rekening van TWC de Vélo ( reknr NL93 RABO 0133 4982 20) onder vermelding van Vélo-weekend plus naam/namen.
 • Zorg voor voldoende zakgeld voor onderweg.
 • Zorg voor reserve fietskleding voor zaterdag en voor de terugreis op zondag.
 • Denk aan burgerkleding voor de avonduren en toiletartikelen. Bagage enkel in weekendtassen ivm beperkte ruimte voor vervoer van bagage.
 • De fietsen dienen in prima staat te verkeren! Denk aan reservemateriaal.
 • De fietsen worden ’s avonds in een afgesloten ruimte in het hotel gestald. Indien gewenst zorg zelf voor een extra slotje.

Het programma:

 • Vrijdag 10 juni: We vertrekken per fiets in 4 groepen. 2 gecombineerde A/AB groepen een B-groep en een damesgroep. Indeling volgt. Fietsgroepen bestaan daarmee uit max 8 renners. De wandelaars vertrekken per auto. Vertrek vanaf het Raadhuisplein om 8:30 uur. Zorg dat je uiterlijk om 8:15 op het plein bent om je bagage in de auto’s te leggen. Auto-indeling voor de wandelaars volgt nog. Afstand Meijel – Etten-Leur is ongeveer 110 kilometer. Na aankomst in Etten-Leur kun je de sleutel van je kamer bij de receptie afhalen. Kamerindeling volgt. Voor de fietsers is de af te leggen afstand 150, 170 of 180 kilometer, afhankelijk van de route die gefietst wordt. Verwachte aankomst in het hotel tussen 16:00 en 17:00 uur. Avondeten in het hotel is gepland rond 19.00 uur.
 • Zaterdag 11 juni: We ontbijten om 8:00 uur. Rest van de dag kan vrij ingevuld worden. Voor de liefhebbers zijn er enkele toertochten voorbereid, 70, 85, 100 en 150km. Houdt de groepsgrootte beperkt. Avondeten in het hotel is gepland rond 19.00 uur.
 • Zondag 12 juni: We ontbijten om 7:30 uur. Vertrek naar Meijel uiterlijk om 09:00 uur. Zorg dat je bagage tijdig in de auto’s ligt. Voor de fietsers is de af te leggen afstand 140,150 of 170 kilometer, afhankelijk van de groep waarin je fietst. Verwachte aankomst in Meijel tussen 15:00 en 16:00 uur. Bij terugkomst in Meijel verzamelen we bij de Siem waar we het weekend afsluiten en waar je ook je bagage op kunt halen.

Enkele spelregels:

 • Alle fietsers dragen een Véloshirt/jack tijdens de tochten. Een helm is verplicht!
 • Er wordt gedisciplineerd gefietst.
 • Er wordt in vier groepen gefietst, een dames- en drie herengroepen. Binnen elke groep worden vooraf afspraken gemaakt over tempo en afstand.
 • Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt er gepauzeerd in een daarvoor geëigende gelegenheid. Lunch is voor eigen rekening.
 • Iedereen zorgt zelf voor voldoende eten en drinken tijdens de tochten.
 • Voor de heen en terugreis 3 routes gemaakt. Deze worden binnenkort op de website geplaatst. Voor vertrek bepaalt elke groep welke route gefietst wordt.

Een prettig en sportief weekend toegewenst!

Bij annulering worden de hotelkosten in mindering gebracht op het terug te storten bedrag.

Het organisatie-team:    Johan ten Dam en Frans-jozef Maas.