16 – 17 juni

Dames- heren B-groep

Zaterdag 16 juni: Loozen

Haaren op het programma, maar vanwege de buienverwachting werd gekozen voor rondje Loozen. Vier dames en acht heren hielden het tempo er goed in. Twee keer lek maar toch ruim voor de regenachtige zaterdagmiddag weer terug in Meijel.

Op zondag negen dames en een heer voor rondje met als keerpunt Haler. Een stevige wind, een lekke band en groep a-sociale wielrenners waren de mindere punten. Positief in ieder geval de stevig wind  op  de terugweg in de rug en de lekkere vlaai (bij de jarige van afgelopen week) na afloop.

Zaterdag 16 juni:        Heren: rondje Wellsche hut.

Ondanks het negatieve reisadvies van buienradar en weeronline toch een 13-tal renners aan de start. Met een stevige zuid-westen wind gaat het in een behoorlijk tempo door Noord-Limburg richting Well. Links en rechts wordt er af en toe afgeweken van de geplande route ook al staat deze op de GPS. Een aantal leuke weggetjes en paadjes worden door het lint Velo-renners in een stevig tempo afgelegd. Vlak voor het keerpunt aangekomen begint het helaas toch licht te regenen. De Wellsche hut hebben we niet gezien want net daarvoor wordt wederom koers gezet in zuidwestelijke richting. Het is meteen duidelijk dat de wind in die hoek zit. Vol in de wind weer terug naar Meijel. Ook de kopmannen hebben hier last van, het doordraaien gaat in een aanzienlijk hoger tempo dan op de heenweg. Regen en droge periodes wisselen elkaar voortdurend af waarbij uiteindelijk de regen de overhand krijgt. Tussen Venlo en Meijel gaan de hemelsluizen pas echt volledig open. Net voor Meijel nog een lekke band verhelpen en daarna snel naar huis om de warme douche op te zoeken. Gelukkig is het onderweg niet echt koud, al is het daar niet iedereen 100% mee eens.
Op zondagmorgen is het aanzienlijk drukker op het plein. Een grote groep dames en een grote groep heren staan klaar voor het vertrek. De A en B groep vertrekt samen voor een mooie ronde. Door het Weerterland, via een stukje Belgie en als slot het eindstuk van de Velo tour Midden Limburg. Een grote groep van 23 renners gaat ook vandaag wederom het gevecht aan met de wind. In Ospel worden we tijdens het wisselen van een lekke band ingehaald door de damesgroep. Door tijdig doordraaien op kop worden de lasten goed verdeeld. Na het keerpunt in Belgie met de wind in de rug weer terug naar Meijel, waarbij we gebruik maken van de zojuist gerenoveerde rotonde bij de Stoep. Sta eens wat vaker stil bij het werk aan de weg wordt ons niet in dank afgenomen. De actieve wegwerkers willen ons van de rotonde af hebben en nog zeker niet erop. Nog een afzakkertje bij de Nostalgie en naar huis voor vaderdag. De meesten onder ons waren vanmorgen al vertrokken voordat de rest van het gezin wakker was. Al met al weer een geslaagd fietsweekend. Laten we hopen dat oranje het weekend ook positief afsluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *