8 – 9 september: Mh2d

Vijf dames en vijf heren hadden zich ingeschreven voor de Mergelheuvelland2daagse. Nadat de auto’s waren geparkeerd bij het hotel in Noorbeek gingen we naar de start in Libeek.  De eerste twee heuvels  hebben er dan al voor gezorgd dat de spieren warm zijn. Een hele drukte bij de start, vooral veel  atb’s, maar omdat het  zo goed georganiseerd is gaat alles vrij snel.  Zoals gebruikelijk gaat de zaterdagroute voornamelijk door de Voerstreek. Het ontzettend mooie weer zorgt er o.a. voor dat we volop kunnen genieten van het uitzicht, de beklimmingen, de afdelingen en de gemoedelijke  sfeer. De dames fietsen de route van 90 km; de heren besluiten om toch die van 120 km te pakken.  De pauzeplaatsen zijn goed verzorgd. Door de felle zon is het opletten als we in de schaduw moeten fietsen. Het wegdek is lang niet overal zonder gaten en scheuren.  Gelukkig gaat alles goed en komen de dames na 95 km en 1245 hoogtemeters weer bij de tent.  Daar wordt nog wat gedronken. Na telefonisch contact met de heren gaan de dames terug naar het hotel (weer 5 km erbij) waar de heren een tijdje later ook arriveren. Na een frisse douche wordt nog een wandeling gemaakt  door de weilanden achter het hotel. Het diner laten we ons goed smaken en na een afzakkertje in een kroeg zoeken de meesten het bed op.

Op zondagmorgen schijnt de zon alweer volop en de lucht is strakblauw. Na het ontbijt is de temperatuur al van dien aard dat de dames het zomershirt aantrekken.  We fietsen samen weer naar de start in Libeek. Vandaag 75 km in het Zuid-Limburgse heuvelland. De Bemelerberg, Kruisberg, Eyserenbosweg, Gulpenerberg, Schweiberg, Schilberg en nog een paar minder bekenden worden weer bedwongen. Twee dames turven ook vandaag de heren die ze bergop voorbij fietsen. In Vijlen wordt ruim de tijd genomen voor koffie/vlaai/fris.  Omdat de route in de laatste kilometers langs het hotel komt stoppen we daar. Wil en Lion brengen vervolgens onze  bordjes, en van een aantal fietsers die ook  al bij het hotel  zitten, terug naar de start om de borg op te halen.

Als de fietsen we in het busje staan en alles ingepakt rijden we weer terug naar Meijel. Nog niet naar huis want zoals gebruikelijk wordt ook deze fietstocht afgesloten bij de Nostalgie.

We kunnen terugkijken op een fantastisch fietsweekend, mede door het fantastische weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *