Damesgroep 10-11-12 april

Op vrijdag was het eindelijk voorjaar: blauwe lucht en flink zon. Eindelijk de korte broek en korte mouwen. Zeven dames en drie heren reden een mooie ronde met als keerpunt Assselt.

Op zaterdagmorgen was het weer toch anders. Minder warm, minder zon, meer wolken en regen in het vooruitzicht. Acht dames en 1 heer waagden het erop in de hoop voor de regen weer terug te zijn. Rondje Duitsland, variant van good old Hein Korsten. Op de heenweg regelmatig de wind schuin van achter. De eerste klimmetjes van dit jaar waren voor de een wat zwaarder dan voor de ander. Helaas hield de groep het niet droog. Tussen Blerick en ’t Rooth in Maasbree was het behoorlijk nat met een flinke zijwind. Daarna werd het weer droog maar de voeten waren al nat, dus koud. Toch een mooie ronde gefietst.

Zondagmorgen: acht dames van A groep en twee van de B groep op het plein. Richting de Slingerberg maar dan wat eerder afdraaien. Dat punt was bij de Polbrug in Wessem. Met de wind deels in de rug ging het weer terug langs de Maas naar Roermond. De struiken en bomen worden al behoorlijk groen. Behalve van het fietsen valt er dus nu ook volop van de natuur te genieten. Om 11.15 uur weer terug in Meijel bij de Nostalgie waar even later ook de andere twee dames aanschoven die ongeveer een gelijke route hadden gefietst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *