Damesgroep: 11-12-13 september

Hoewel op vrijdagmiddag de zon volop scheen en het gewoon zomers was, maar heel weinig animo: drie dames en 1 heer. Dit groepje fietste een rondje “Polbrug” en kon daarna nog lekker genieten op het terras.

Op zaterdag stond “Slingerberg” op het programma. Deze tocht was dit jaar nog niet gefietst vanwege de weersomstandigheden op de geplande dag. Vandaag was het weer goed genoeg, wel een risico voor een buitje maar dat namen de acht dames voor lief. Dat buitje kwam al in Grathem maar niet zodanig dat we er nat van werden. Even verderop in Roosteren weer een paar spatjes maar daar zou ’t de rest van de tocht bij blijven. In Roosteren draaide 1 dame af. De andere zeven fietsten door naar Geulle, de Slingerberg. Van te voren was al besloten om de lus naar Bunde niet te doen. Dus na de afdaling van de Snijdersberg door naar het terras van ’t Hemelke. De zon was inmiddels doorgebroken en we konden dan ook buiten zitten en genieten van de heerlijke Limburgse vlaai. Via Elsloo, de Maasberg, weer richting noorden. Het tempo werd wat aangepast zodat de groep compleet om even voor 15.00 uur en naar ruim 130 km weer terug was in Meijel. Nog even op het terras bij de Nostalgie en voor de regenbui was iedereen weer thuis. Mooie tocht onder prima weersomstandigheden en een goede training voor de dames die nog op Mallorca c.q. in de Alpen gaan fietsen.

Zondagmorgen: 9 dames en 1 heer. Fris en bewolkt maar droog. Via Stokershorst, Nederweert-Eind, Schoor naar Weert. Richting Ell en via Haler naar Neeritter, het keerpunt van vandaag. Achtereenvolgens door Ittervoort, Thorn en via Panheel naar Grathem. Daar ligt de weg die we normaal fietsen open, dus midden door het dorp richting Baexem. Dan gaat er iets fout op de Maxeterdijk bij Heythuysen: 1 dame raakt door een stuurfout het achterwiel van haar voorganger en raakt uit balans. Gelukkig kan ze een zachte landing maken in de graskant en (droge) sloot. Ook de dame achter haar maakt een zachte landing in de graskant. Gelukkig geen schade aan lijf en leden en fietsen. Na ruim 70 km is de groep weer terug in Meijel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *