Damesgroep: 18-19-20 september

Op dinsdag waren er maar liefst 9 Vélo dames present bij de proefles spinning bij SportHelden, dat beloofd al wat voor volgend wegseizoen  😉

Vrijdagmiddag, een mager zonnetje en behoorlijk veel wind. Vijf dames en 1 heer op het plein. Gekozen werd voor de richting Maarheeze. Vanwege de vele wegwerkzaamheden en daarmee ook wegafsluitingen is het af toe een beetje omfietsen om toch op de gewenste plaats uit te komen. Deze vrijdagmiddag had de groep wat last van een onoplettende c.q. niet handsfree bellende automobilist en een vrachtwagenchauffeur die ons de stuipen op het lijf joeg. Gelukkig ging het allemaal net goed.

Voor de tocht die eigenlijk op het programma stond voor zaterdag, Hulsberg, was geen belangstelling. Besloten werd om om 10.00 uur ronde Swolgen te fietsen. Het was ronduit fris en grijs deze ochtend voor de 7 dames en 1 heer. In de buurt van Meerlo waren de straten behoorlijk nat, de bui was dus gelukkig daar al geweest. Vanwege de frisse temperatuur werd de route ter hoogte van Maasbree een 5 km ingekort. Bij de Nostalgie, waar het een drukte van belang was, werd nog even nagepraat en vooruitgekeken naar het Vélofeest.

Zondagmorgen waren de feestgangers weer present, 9 dames en 1 heer op het in de toekomst te noemen “Véloplein”. Als de zon schijn trekt het water: de Maas en de Maasplassen. Via Neer naar Buggenum, Horn en Roermond. Langs het kanaal naar Heel, via de Polbrug naar Panheel. Daar moest een lekke achterband verwisseld worden. Langs de grote waterbekkens naar Beegden. Weer langs het kanaal naar Horn en via Haelen en de andere kant van Roggel weer terug naar Meijel met 66 km op de teller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *