Damesgroep 2-3-4 september

Op vrijdagmiddag zijn de kermisexploitanten druk bezig om de attracties op tijd klaar te hebben. Tussen deze attracties verzamelen zich 6 dames en 2 heren voor een mooi ritje bij een aangename temperatuur en een redelijke zuid westen wind. Richting Maarheeze dus en met een klein lusje via Heusden weer terug.

Op zaterdagmorgen was droog en bewolkt maar droog. Nu 5 dames en 2 heren present. Gekozen was voor Maaseik 110 km. Via Roggel en Neer naar Buggenum. Daar een ketsend geluid: een ijzeren pin belandde in de achterband van een van de heren. Gevolg: lekke binnenband en een gescheurde buitenband. Bij de plaatselijke fietsenwinkel werd een nieuwe buitenband gekocht zodat de heer de tocht weer kon vervolgen. Via Horn naar Roermond langs het kanaal naar Osen. Via Heel naar de Polbrug, Maasbracht, Stevensweert, Ohé en Laak en Roosteren. Dan naar Maaseik en Aldeneik. Tijd voor koffie en vlaai bij de Sjeive Dörpel. Na deze pauze bleef het tempo er goed in en reden we door Ophoven, Kinrooi naar Haler. Veel bekende stukken uit de Vélo tour Midden Limburg. Via Ell, Kelpen – Oler naar Leveroy en via de bekende weg Hollander weer terug naar Meijel. Mooie rit.

Op zondagmorgen was het herfstachtig en het fietsanimo bij de dames minimaal. De twee dames die het wel aandurfden hadden. zoals te verwachten, pech: door en door nat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *