Damesgroep: 22-23-24 juli

Het beloofde een mooi fietsweekend te worden. Uitstekende temperatuur met kleine kans op een bui. Gelukkig bleef ons het hele weekend die bui bespaard.

Op vrijdagmiddag vijf dames en 1 heer. Gezien de windrichting werd gekozen voor ‘Grubbenvorst’. Dat betekent via Beringe, Panningen, Maasbree, Baarlo naar de Maas bij Blerick. Dan naar links richting Blerick, langs het oude kazerneterrein naar het industrieterrein. Dan de weg naar Grubbenvorst. Daar laten we ijssalon Clevers rechts van ons liggen en gaan via Sevenum, Maasbree, Koningslust en Beringe weer naar huis.

Omdat de schoolvakanties zijn begonnen stond voor zaterdag de voorlopige laatste lange tocht op het programma: Slingerberg. De groep liefhebbers bestond uit 6 dames en 1 heer. Opmerkelijk is het leeftijdsverschil: zo’n 48 jaar! De heer had, zoals de laatste tijd gebruikelijk, zijn trekkingfiets bij zich. Trainen moet hij voor o.a. een fietsvakantie in Frankrijk. Voor hem is dan ook aanpoten.

De gebruikelijke route naar het zuiden: landelijk, langs water, rustige wegen enz. In Elsloo is de achterband van de trekkingfiets toch wat aan de slappe kant. HG  besluit dan ook om in Elsloo op zoek te gaan naar een fietsenzaak. Afgesproken wordt om onder aan de Slingerberg bij café ’t Hemelke op elkaar te wachten. De dames fietsen dan door naar Bunde voor de Kloosterbergweg/Dennenberg. Dan terug naar Moorveld. Deze afdaling is onlangs opnieuw geasfalteerd maar nu ook voorzien van kiezels. Dat is dus opletten geblazen. Onder het spoor door naar de Slingerberg. Deze op en de Snijdersberg weer af. Dan is de koffie (en vlaai) verdiend. HG is er dan inmiddels ook (had ook de Slingerberg nog even gefietst).

Na deze pauze wordt besloten om over België terug te gaan. In Berg aan de Maas gaan we ’t veer over naar de Belgische kant. Een heel stuk over het betonnen fietspad. Waarschijnlijk omdat het nog steeds bewolkt was, weinig fietsers op dit pad. In Neeritter komen we weer in Nederland. Via Hunsel en Leveroy koersen we weer naar Meijel. Na 143 km nemen we weer plaats op het terras van de Nostalgie. Chapeau voor de jongste én de oudste deelnemer van vandaag!

Op zondagmorgen 8 dames present. Een dame moest helaas na 27 km het thuisfront bellen: een kapotte spaak in het achterwiel maakte het onmogelijk om verder te fietsen. De andere dames reden door het Midden-Limburgse land met als keerpunt de Polbrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *