Damesgroep: 8-9-10 april

Vrijdagmiddag 13.30 uur: 7 dames en 1 heer present. Lekker weertje, niet echt warm maar droog en een zonnetje. Gekozen werd vanwege de windrichting voor rondje Maarheeze, heen via Heuze. Helaas op de terugweg bij de Schoorbrug een lekke band. Deze werd vervangen maar blijkbaar mankeerde er toch iets aan de buitenband want bijna in Meijel moest er nog wat lucht bijgepompt worden om redelijk naar huis te kunnen fietsen.

Zaterdag waren 7 dames en 2 heren present voor ‘rondje Duitsland Hein’. Een route ooit gemaakt door wijlen Hein Korsten. Vertrek via Beringe, Panningen, Helden, Kessel en dan langs de Maas naar Hout-Blerick. Over de Maasbrug en dan wat ‘hindernissen’ nemen zoals de verkeerslichten en drukkere fietspaden. Het spoor over en dan het eerste klimmetje van dit seizoen. Het is nog wennen. Het Joamerdal ligt er mooi bij met het ontluikend groen. Weer het spoor over en dan even langs de drukke weg. Deze oversteken en via de Beckersweg richting de nieuwbouwwijk met niet alledaagse huizen. Dan even berg af suizen. En dan weer een klimmetje richting de Grote Heide. Dan weer omlaag, even later weer gevolgd door een klimmetje. Bij de grensovergang is een drukte van mensen, vooral Duitsers, die planten willen kopen voor hun tuintje. Dan gaan we Duitsland in.  Mooie rustige weg naar Hinsbeck waar ook weer een klimmetje inzit. Net Hinsbeck uit gaat het weer omhoog langs de Stammenmühle. We fietsen veel achteraf wegen, rustig en genieten van het voorjaar. Volgende plaats is Lobberich, dan de buitenwijken van Breyel, De pauzeplaats bij de Wittsee slaan we over. Na Leuth zijn we weer snel in Venlo. Dan een aantal kilometers hetzelfde als de heenweg. Via ’t Rooth weer terug richting Maasbree. Op de Lange Heide staat een grote sproeier niet het gewas nat te maken maar de weg. Dus even wachten en dan er toch maar door. De bekende weg terug naar Meijel waar we de koffie/thee/warme chocomel wel verdiend hebben na 105 km.

Zondagmorgen zijn er 6 dames present. Twee daarvan hebben een rammelende fiets en een rijdt lek tijdens het rondje Beegden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *