Damesgroep: Gemert / Dikke huizen

Op vrijdagmiddag was er heel weinig animo om te fietsen. Op zaterdagmiddag stonden er 7 dames en twee heren klaar voor vertrekt. De buienradar voorspelde regen maar toch een leuke groep.
Een nieuwe ronde op het programma: Gemert. Bij vertrek begon het al te druppelen, dat maakt dat bij de Molenbaan het echtpaar E. afhaakte. Op de Molenpeel werd even gestopt om de regenjasjes aan te doen. Even verderop bij het begin van de Snoestersebaan hielden de schoonzusjes het voor gezien en maakten rechtsomkeert. De vijf overgebleven diehards zagen het weer wat zonniger en fietsten door. Het bleef wat regenen tot na Liessel. Even verderop waren ook de wegen droog. De wind was ook duidelijk aanwezig maar deze route kenmerkt zich door veel draaien en keren zodat de wind nooit lang op kop of opzij hinderlijk was. Rechts om Deurne heen gaat het richting Milheeze. In Milheeze weer rechtsaf om in het buitengebied richting Bakel te gaan. Bakel laten we links liggen. De televisietoren van De Mortel komt duidelijk in het zicht. Via De Mortel gaat het richting Gemert. Deze plaats laten we rechts van ons liggen en we maken nog een lus richting Boekel. Onder Boekel ligt het keerpunt van deze route. De het mooie buitengebied zakken we weer af richting Bakel waar de wegen weer bekender worden. Na Vlierden krijgen we de wind in de rug en via de Hutten en Neerkant zijn we rond half vijf weer in Meijel. Een mooie ronde van 95 km die we zeker op het programma zullen houden.

Op zondagmorgen is de lucht blauw en de wind fris. Zeven dames en twee heren kiezen voor de ‘dikke huizen’ route. Deze route door het Brabantse land is bekend bij de meesten dames. Er wordt goed doorgefietst. Zeker voor diegenen die de zaterdag de volledige tocht hadden gefietst en vanwege de temperatuur was het goed om weer even na elven terug te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *