Damesgroep: Grubbenvorst / Soerendonk / Greenport Bikeway

Wat een weersverschil met vorig weekend. Geen regen te bekennen en best veel zon – en wind.

Vrijdagmiddag 4 dames en 4 heren (pré vutters of ‘afbouwers’?). Noord oosten wind, richting Grubbenvorst dus. Via Beringe, Panningen richting Maasbree en Baarlo. Dan naar Hout-Blerick richting Maas. Langs de Maas naar Blerick. Er werd ook wind in behoorlijk doorgefietst. Via het industrieterrein naar de weg richting Grubbenvorst. Het voorjaar zit echt in de lucht: ontluikend groen en al veel – gele – kleur van de narcissen e.d.  In het centrum is vooral bij de ijssalon gezellig druk. Voor de A2 slaan we rechts af de Meerlosweg op. Op de splitsing weer links af zodat we uiteindelijk ter hoogte van Interchalet de A2 dan oversteken. Via Sevenum, Maasbree, Koningslust en Beringe komen we weer terug in Meijel na ruim 66 km. Niet slecht voor een vrijdagmiddag.

Op zaterdagmiddag 8 dames en 1 heer voor rondje “Soerendonk”. Met de felle oostenwind is het dan  eerst wind in de rug. Via Ospeldijk naar het kanaal waar we Sluis 13 erover willen. Daar zijn ze druk aan het kruispunt aan het werken. We mogen toch oversteken van de werklui. Someren-Eind en Someren laten we rechts liggen. Via het brede fietspad van de Somerenseweg richting Heeze. We slaan linksaf richting Sterksel, rechtsaf richting Leende en dan door naar het keerpunt van vandaag: Soerendonk. Dan krijgen we wind echt van voren. Werken geblazen dus. Na Gastel zien we de plaatsnaam ‘Budel’ verschillende keren zonder echt door het dorp zelf te fietsen. Dan weer richting Maarheeze, over het fietspad langs de A2 richting Weert. Twee dames besluiten dan om in eigen tempo door te fietsen. De rest fietst stug tegen de wind in door. Enkele dames hebben nog de puf om op de viaducten nog eens extra aan te zetten. Achter Nederweert om naar Ospel en om het aantal kilometers te halen wordt de Noordervaart nog overgestoken richting Nederweert-Eind. Via Stokershorst gaat het dan terug naar Meijel. De warme chocomel/thee/koffie is na de 89 km dik verdiend.

Op zondagmorgen is het een stuk frisser, nog geen zon en een redelijk windje. Maar 4 dames op het plein. Nu eerst tegen de wind naar de Greenport Bikeway in Blerick. Met de wind in de rug is het dan fijn fietsen naar het station in Horst. Voor Hegelsom draaien we linksaf om via Kronenberg weer terug naar Meijel te fietsen. Nog een klein lusje er aan breien om niet te vroeg bij de Heere te zijn. Een mooi fietsweekend en diegene die alle drie de dagen gefietst hebben was het totaal 210 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *