Damesgroep: Mallorca 26 juni – 2 juli

Op zondagochtend 26 juni vertrokken 6 dames voor een fietsvakantie naar het zonnige eiland Mallorca. De vliegreis vanuit Düsseldorf verliep voorspoedig. Zo rond 14.00 uur waren we bij het hotel tussen Palma en S’Arenal in. Na de koffers uitpakken en een drankje en hapje op de boulevard werd de fietsenzaak opgezocht. De trappers en zadels werden daar achterlaten zodat onze fietsen in orde konden worden gemaakt. We hebben de fietsen dezelfde avond nog op kunnen halen. In het hotel is een berging waar de fietsen op konden hangen. Op maandagochtend na het ontbijt en na het laten bijstellen van wat zadels en zo werd begonnen aan de eerste route  Sa Rapida; een vrij vlakke om te wennen aan de fietsen maar ook aan de zomerse temperatuur. Een heel stuk langs de kust en daarna het binnenland in. Totaal 83 km en één keer lek.

Daarna nog even naar het strand of zwembad, douchen, lekker eten, een afzakkertje en dan naar bed. Dit ritueel herhaalde zich ongeveer iedere dag.

Op dinsdag werd gekozen voor een bergrit van ruim 106 km, Mirador Ricorda Roca. Inderdaad een route met mooie uitzichten. Bergop werd het tempo aangepast aan de zomerse temperatuur. Dalen was natuurlijk heerlijk. Op woensdagmorgen iets wat we niet hadden verwacht: regen! Een aantal dames ging daarom shoppen terwijl de andere bij het hotel bleven voor wat te kletsen en te lezen. Na de lunch was nog bewolkt maar droog. Vier dames gingen daarom nog de fiets op voor een route van 63 km, Randa. Een lange op en af gaande weg met daarna 1 langere klim naar een klooster. Natuurlijk was ook daar tijd voor een terras. Daarna een vrij moeilijke afdaling met behoorlijke haarspeldbochten.

Op donderdag stond Valdemossa van 88 km op het programma en op vrijdag nog Oriënt van 81 km. Beide dagen scheen de zon weer volop. Na de laatste tocht werden de fietsen weer netjes afgeleverd bij Bergantibikes.

Dan zit deze mooie, zomerse fietsvakantie er weer op. Zaterdag om 11.00 uur werden we opgehaald bij het hotel en arriveerden we rond 18.30 uur weer veilig in Meijel.IMG_0524 IMG_0481

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

IMG_0486

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *