Damesgroep: Pinksterweekend

Het Pinksterweekend begint voor een aantal dames al op vrijdag. Vanwege de voorspeelde weersomslag vertrekken vier dames en 1 heer vrijdagmorgen om 10.00 uur naar de Slingerberg. Die tocht staat eigenlijk voor de zaterdag op het programma. De wind heeft zich wel al gedraaid naar het noorden – niet zo gunstig – maar de zon en de temperatuur zijn nog zomers. De bekende weg richting het zuiden is met de gekozen route iets anders. Normaal fietsen we langs Stevensweert en Ohé en Laak heen. Nu gaan we door Stevensweert naar Ohé en Laak. Een aantal km meer maar wel mooier. Na Roosteren, bij Schipperskerk is een gedeelte van de weg afgesloten, ook voor fietsers. Dus een klein stuk over het fietspad langs de grote weg en dan kunnen we weer de route oppakken. Ook in Berg aan de Maas is een weg afgesloten. Daarna gaat het met de wind in de rug voorspoedig richting Geulle. We fietsen echter eerst naar Bunde om daar de Kloosterberg die overgaat in de Dennenberg te pakken. Dan terug naar Moorveld. Daar wordt ook aan de weg gewerkt. Dan maar doorfietsen naar de Snijdersberg. Ook daar staan borden maar we kunnen toch door. Dan de bekende Slingerberg en terug naar de voet van de Slingerberg voor het terras van café ’t Hemelke. Helaas hebben ze daar gaan vlaai op vrijdag! Wel een lekkere wafel met aardbeien of kersen. Na deze versterking van de inwendige mens gaan via de Maasberg in Elslo terug naar Berg aan de Maas. Daar steken we over met het veer naar het Belgisch grondgebied. Vanaf Elslo hebben we de wind tegen. Dus het is werken en met vijf fietsers is iedereen weer snel aan de beurt voor het kopwerk. Toch kunnen we genieten van de omgeving, de mooie natuur en de geurende bloemen. In Neeritter komen we Nederland weer binnen. Via Hunsel en Leveroy weer terug naar Meijel. De laatste 20 km voelt iedereen de benen en zijn we blij dat we op het terras bij de Nostalgie weer bij kunnen komen.

Op het terras zitten nog een aantal dames die ’s middags een ronde van 69 km  met keerpunt Grubbenvorst hebben gefietst.

Op zaterdagmiddag is de temperatuur behoorlijk gekelderd. Een kleine groepje van vijf dames fietst een rustig tempo een rondje Deurne. Op zondagmorgen is het animo helemaal minimaal: 2 dames.

Echter, tweede Pinksterdag, maar liefst 10 dames present! Een heer van de B-groep sluit zich ook nog voor rondje Afferden. De wind is niet geheel ongunstig, veelal schuin van voor. Door de groepsgrootte is het aantal keren kopwerk uiteraard een stuk minder. Na het veer in Afferden langs de Maas met de wind in de rug naar Wellerlooi.  Besloten wordt om de tocht zonder pauze te fietsen. Er zitten immers al twee rustmomenten in: 2x de oversteek van de Maas. In Grubbenvorst wordt van de normale route afgeweken en wordt de Greenport Bikeway opgezocht. Of dit korter is? In ieder geval wel wind in. In Sevenum weer de regulier weg naar huis. Ook deze tocht van 120 km wordt afgesloten bij de Nostalgie.

Een mooi fietsweekend, de nodige kilometers en grote tegenstelling in temperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *