Damesgroep: Rondje Duitsland 19 maart

Maar liefst 19 liefhebbers, waaronder twee gastrijders, voor het rondje Duitsland. Het zonnetje schijnt, de lucht is strak blauw en de wind komt uit de goede richting. Er wordt gedisciplineerd gefietst, op tijd doorschuiven en iedereen kan er goed bij blijven. De navigatie laat ons in Venlo even in de steek zodat we om moeten draaien om weer op de goede weg te komen. Vandaag hebben we de eerste bultjes van het seizoen. Boven wordt zoals afgesproken gewacht zodat de groep weer bij elkaar kan komen. In Venlo is het altijd wat rommeliger: veel kruispunten en verkeerslichten. Net de grens met Duitsland over, het eerste bandenlek van deze dag. Niet erg om uit de wind in de zon de band te verwisselen.

Na zo’n 65km komt steeds meer de roep om koffie. Maar die krijgen we pas na zo’n 73 km bij onze vaste pauzeplaats aan de Witt See. We laten ons de Kaffee und Kuchen goed smaken.

Als we weer in Venlo zijn het tweede lek van deze dag. Daarna gaat het voorspoedig richting huis. We hebben er bijna 110 km opzitten.

De herengroep bestond uit 25 man voor de Bos en peel-route. Ook hier werd voorbeeldig gekoerst en het peloton kon tevreden terugkijken op een leuke toertocht van 90 km in de Peelregio.

Op zondag een tiental dames voor een ronde van ruim 60 km onder voortreffelijke omstandigheden. De herengroep telde zestien gegadigden voor rondje Duitsland van ruim 100 km. De eerste heuveltjes, weliswaar van een bescheiden kaliber, maar toch…. Ze kunnen pijn doen zo vroeg in het seizoen. Jammer genoeg een valpartij als gevolg van een hele vervelende “wegverbetering” op Duits grondgebied. Gelukkig bleef het bij een schaafwond en wat kleerscheuren.

De conclusie van het fietsweekend: veel animo, mooie tochten en prachtig weer 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *