Damesgroep weekend 8-9-10 mei

Op vrijdag een groep van 8 dames en 3 heren die zich verzameld hadden op de nieuwe vertrekplaats: tussen ut Roadhusj en Alexanderhof. Prima weersomstandigheden. Keerpunt lag in Veulen. Een ronde van zo’n 56 km met als beloning het terras van de Nostalgie.

Op zaterdag de eerst tocht in de Zuid-Limburgse heuvels, namelijk de Smockelaerstocht. Zeven dames vandaag. Hoewel de weersvoorspelling de hele week niet goed waren geweest voor deze zaterdag bleek het, zoals wel vaker, best mee te vallen. De auto’s werden in Simpelveld geparkeerd en vrij snel zat iedereen op de fiets. In Eys de eerste klim die parallel loopt aan de Eyserenbosweg maar dan minder stijl. Via Trintelen, Eyserheide, Elkerade, Wijlre naar Wittem. Op en af zoals gebruikelijk hier. Via Partij naar Mechelen waarna we de Schweiberg opdraaien. Een lange geleidelijke klim die in Heyenrath uitkomt. Dan de Loorberg af naar Slenaken. Daar linksaf een stijl klimmetje naar de Schilberg. Alle versnellingen worden gebruikt. Sommigen hadden graag nog een extra tandwiel gehad. Dan komen we via de Planck in België. Via Veurs naar Aubel. In de daaropvolgende afdaling slaan we links een smalle weg die vrij steil omhoog gaat. Het wegdek is bovendien bezaaid met steentjes. Alle tandwielen worden weer gebruikt. We hadden één voordeel: de wind in de rug. Via Remersdaal gaan we richting Teuven. Net voor Teuven gaan we rechts omhoog, een bekende niet steile klim. Het wegdek is hier vrij slecht en in de daarop volgende afdaling is het dan ook uitkijken geblazen. We pauzeren net voor Sippenaeken bij een panorama terras: mooi uitzicht, in ’t zonnetje, uit de wind en de vlaai die smaakt uitstekend! Na de afdaling volgt de klim naar Gemmenich en Vaals. Van Vaals zien we weinig omdat we meteen naar rechts gaan. Weer volgt een mooie klim, de natuur is op z’n mooist. Weer even afdalen en dan weer naar rechts door het Vijlenerbos naar Vijlen. Dan hebben we een vrij lang stuk fietspad langs een grote weg naar Nijswiller en Wahlwiller waar we het toetje van vandaag krijgen: de Kruisberg. Via Baneheide, Bocholtzerheide en Bocholtz komen we weer terug in Simpelveld. We hebben 83 km gefietst en 1316 hoogtemeters overwonnen.

Zondag: mooi weer, beetje fris. Zeven dames en 1 heer bij de nieuwe vertrekplaats. Een ronde van een kleine 60 km met als keerpunt de Polbrug in Wessem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *