Damesgroep, zaterdag 23 augustus: Valkenburg

Maar vier dames (een select groepje dus) die tijd en zin hadden om nog eens een tocht in het zuiden van onze provincie te fietsen. Met één auto ging het om 8.00 uur naar Valkenburg. Achter Kasteel Oost werd de auto geparkeerd en om 9.15 uur zaten we al op de fiets. Het weer zag er vrij redelijk uit. In geval dat het later op de ochtend slechter zou worden konden we altijd de route nog afkorten. Maar dat bleek helemaal niet nodig. De hele tocht bleef het droog met ook de nodige zonneschijn. Een straf windje hadden we ook af en toe van voren.
De eerste beklimming was de Sibbe Grubbe als opwarmertje. Via Margraten naar Banholt, St. Geertruid, van Libeek naar Mheer. Daar weer linksaf naar Banholt. Via Terlinden naar Slenaken de Loorberg op. In Heyenrath rechtsaf naar Eperheide en Epen. Dan gaat het de grens over naar Sippenaeken. In België is het rustiger op de weg. Na Gemmenich komen we weer in Nederland. We laten Vaals rechts liggen en gaan de weg omhoog door het bos. Dan weer dalen richting Camerig. Bij café Buitenlust gaat we rechtsaf weer het bos in omhoog richting Vijlen. Daar zijn we goed halverwege de route en nemen we rustig de tijd voor koffie en vlaai. Via Hilleshagen gaat het naar Mechelen en Wahlwiller. Daar ligt de vervelende Kruisberg. Via Eys en Wittem komen we terug in Mechelen. Na de afdaling volgt de Schweibergweg. Een langere niet al te zware beklimming. Na de beklimming volgt weer een mooie afdaling. Via Heyenrath gaan we via de Landsraderweg naar Gulpen. Deze weg biedt heel mooie vergezichten. Door Gulpen naar Wylre waar na het oversteken van het spoor van het Miljoenlijntje een beklimming hebben over een smalle weg (Dikkebuikeweg) die in Elkenrade uitkomt. Dan komen we aan de andere kant van Wylre uit en gaan we richting Schin op Geul. Via de licht dalende weg komen we weer in Valkenburg bij de auto. We hebben er ruim 92 km en 1242 hoogtemeters opzitten. Als we goed en wel weer op weg zijn naar huis komt de regen met bakken naar beneden. We hebben geluk gehad vandaag!
Op zondag reed de damesgroep een verdienstelijke ronde van ruim 60 km, keerpunt was Maarheeze. Het wachten was even op een kersverse oma…………..!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *