Dinsdag 31 december: oliebollentocht

alles 051

Prima opkomst op de allerlaatste fietsdag van het jaar. Traditioneel wordt dan de Oliebollentocht in Someren gereden, een mooie veldtoertocht in de bossen rondom Someren, het Keelven en een stuk Strabrechtse Heide.
Een groep van zestien ATB-ers toog in alle vroegte per ATB naar het vertrekpunt in Someren en werkte in verschillende groepjes de snelle, maar kwalitatief goede tocht af. Ook hier kende men, evenals Tweede Kerstdag in het Leudal, een zeer hoge opkomst. Gezamenlijk werd de terugweg opgepakt. Onze damesgroep zocht de bossen van Liessel op om het jaar af te sluiten. Enkele groepjes of eenlingen bleven ook dichter bij huis om wat veld- en bos kilometers af te werken. Tenslotte koos een zevental voor de wegfiets en reed onder voortreffelijke omstandigheden rondje Bels gedeeltelijk, een mooi ontspannen tochtje van 80 km.
Na afloop van deze sportieve acties is er een gezellig samenzijn onder het genot van koffie, thee, glühwein en een pilsje, maar bovenal onder het genot van de heerlijke oliebollen van schutterij St. Willibrordus.
Er wordt gezellig nagekaart en teruggekeken naar het voorbije jaar, een jaar met sportieve en gezellige hoogtepunten, jammer genoeg ook met een aantal dieptepunten.
Links en rechts hoor je al dat er plannen in de maak zijn voor het fietsjaar 2014, zowel wat materiaal als tochten betreft! Een traditioneel prima afsluiting van het jaar, waarin eenieder de kans schoon ziet elkaar een mooie jaarwisseling en een goed 2014 te wensen!
Chris en Leonie, evenals de brandweermannen, bedankt voor de zorgen en de gastvrijheid!

 

alles 052

alles 054 alles 056

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *