Donderdag 26 december: Leudal

Zestien gegadigden op Tweede Kerstdag, ondanks de ruim 30 mm neerslag van dinsdag, voor de traditionele veldtoertocht in het Leudal. De organiserende partij is Wielerclub Midden Limburg en deze kon maar liefst 900 deelnemers noteren op deze mooie dag. Het parcours, ontdaan van de meest natte gedeeltes, viel alleszins mee, gezien de hoeveelheid regen die twee dagen eerder gevallen was. Start- en eindpunt is de kantine van voetbalvereniging Haelen en de route loopt door de schitterende bossen van het Leudal. Kenmerkend zijn de Leubeek, de Haelense beek en de Zelsterbeek die de mooie bossen doorsnijden. De prachtige laaggelegen dalen en de soms hoog gelegen bosgedeeltes geven de nodige hoogteverschillen doe overwonnen moeten worden. In combinatie met de mooie natuur geeft dit de tocht wat extra’s. Zoals gebruikelijk is de bevoorrading op de pauzeplaats weer van prima kwaliteit, passend bij de schoonheid van de tocht. Een blijvertje op de toerkalender dus. Het peloton reed gezamenlijk heen en terug en gezien de krachtsverschillen viel de groep uit elkaar in enkele kleinere groepjes. De ATB- tocht was 45 km, daarmee het totaal aantal te verwerken km’s op wat meer dan 70 brengend.
Drie dames en één heer om 8.30 uur op het plein om naar Haelen te fietsen voor de jaarlijkse toertocht door het Leudal. Het was druk en met de nattigheid viel het mee. Er werd gekozen voor de korte route (26 km), geen pauze en meteen via de weg weer naar huis. Toch bijna 60 km op de teller.
Een viertal heren koos voor de Heldense bossen, omdat dit gebied de regen beter zou opnemen en de paden er dientengevolge beter bij zouden liggen, zoals gezegd viel achteraf het Leudal toch mee. Mooie sportieve Tweede Kerstdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *