Donderdag 29 mei: John Seurens heuveltocht / Meinweg

Een wat bewolkte Hemelvaartsdag, maar voldoende goed voor leuke toertochten. Een drietal heren reed naar de Eifel voor een 130 km ronde vanuit Kornelimunster, terwijl de rest van de A groep, elf in getal, rondje Meinweg van om en nabij de 100 km volbracht. De damesgroep en de heren B groep hadden de John Seurens heuveltocht op het programma staan. De heren B vertrokken naar het zuiden met zijn zessen, echter konden maar met zijn vijven de 115 km lange klimtocht afwerken. Wat bleek…Er had er eentje zijn verkeerde schoenen bij! Enfin , de vijf heren reed een hele mooie klimronde, terwijl de vergeetachtige renner, naar verluidt, de thuisreis heeft volbracht op zijn racefiets op zijn sneakers.

Dames:

Om half acht ’s morgens werd besloten om naar het zuiden te gaan. Buienradar zag er goed uit.
Een select gezelschap van de dames, drie in getal en zes heren van de b groep vertrokken gezamenlijk naar Jabeek.
De dames hadden besloten om niet samen met de heren te fietsen. Wel natuurlijk gezamenlijk vertrekken. Na 1,5 km en al twee keer omkeren besloten de dames toch maar hun eigen weg te kiezen; de heren fietsen in de tegenovergestelde richting. Dat is met een navigatie niet zo handig.
Het weer was bij aankomst in Jabeek al uitstekend: de regenjasjes en beenstukken konden in de auto blijven liggen. En ook de armstukken werden snel opgeborgen. Goede temperatuur dus.
Via Elzenrade, Merkelbeek, Klein Doenrade, Oirsbeek, Schinnen, langs kasteel Terborgh naar Spaubeek. Daar linksaf naar Schimmert. Vrijwel allemaal b-wegen waar niet veel auto’s komen, maar vandaag wel veel wandelaars. Vanuit Valkenburg een lusje naar Termaar, Ransdaal, Winthagen, Ubachsberg naar Simpelveld. Na Partij de echte kuitenbijter van vandaag, de Gulperbergweg.
In Eurverem, ruim over de helft van de fietsen afstand werd gestopt voor koffie/thee en een lekker stuk vlaai. Het was daar goed toeven op het terras, lekker in de zon. Hier fietsen de heren B voorbij. Zij hadden al een koffiestop gehad in Trintelen. Via Terlinden, Banholt, Herkenrade, Eckelrade, Honthem, Cadier en Keer, Honthem, Gasthuis, Vilt naar Terblijt. Daar de Brakkeberg af. Via de Geulweg richting Meerssen. Daar zit de b-groep (weer) op het terras. De dames fietsen door en hopen de heren voor te blijven. Via Waterval, Schimmert, Spaubeek, Puth, Doenrade het laatste stuk naar Bingelrade en Jabeek. Zo’n 2 km voor het eind komen de heren ons toch bij en samen we om kwart over drie weer bij de auto’s. Iedereen was het er over eens: een mooie tocht onder prima weersomstandigheden. Ruim 116 km op de teller met 1011 hoogtemeters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *