Donderdag 5 mei: Slingerberg / Duitsland

Mooi zonnig weer op Hemelvaartsdag c.q. Bevrijdingsdag. Heren B reed in twee groepen van acht renners ronde Slingerberg, wel in twee verschillende varianten. Een groep reed de bekende weg tot in Geulle aan de Maas om vervolgens de Denneberg te beklimmen en terug naar Geulle te koersen. Dan volgt de afdaling van de Moorveldsberg en de beklimming van de Slingerberg. Op weg naar Elsloo komen de bekende kasseien van de Maasberg aan de beurt, een minder steile klim, maar evengoed pittig door de kasseien. In Berg aan de Maas het veer over naar gene zijde van de rivier om over België via een gedeelte van de LF7 in de richting van Maaseik te koersen. Echter Maaseik laten ze rechts liggen om in Neeritter weer Nederland binnen te rijden. Via Hunsel en de Leveroijse Bergen naar de Hollander. Mooie rit van 143 km.

De tweede B groep reed onder navigatie van Jan naar de Slingerberg om een groter gedeelte van België terug te nemen. Al vanaf Stokkem na de oversteek met het veer leidt Jan het pelotonnetje in een westelijke boog om Dilsen heen. Net voor Maaseik zijn de routes weer gelijk, het totaal aantal km ’s bedraagt ruim 160. Beide groepen reden een voortreffelijke ronde onder prima condities.
Heren A reed een relatief nieuwe ronde Duitsland met grensovergang in de buurt van Grubbenvorst. Het gebied is bekend terrein omdat de Oranjetocht vanuit Horst met enige regelmaat dit gebied aandoet. Tevreden gezichten na afloop met 117 km op de tellers en wat hoogtemeters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *