Maandag 17 april: Vélo-tour rondom de Peellimieten.

Vélotour “Rondom de Peellimieten” ofwel de vernieuwde versie van Hel van de Peel. Ook dit jaar waren de weergoden ons bij de start niet gunstig gezind. De nachtelijke regen was ’s morgens nog niet opgehouden.

Rond 8:00 uur viel er helaas nog lichte regen. En dat zien we direct terug in de deelnemersaantallen. In het begin was het echt rustig en leek het erop dat zelfs de deelnemersaantallen van 2016 niet geëvenaard zouden worden. Het voor het tweede jaar verlengen van de inschrijftijd tot 9:30 heeft ons uiteindelijk toch nog gered. Tussen 9:00 en 9:30 werd het weer duidelijk beter en velen kozen er dan ook voor om later te vertrekken. In totaal 126 deelnemers waarvan er 66 kozen voor de 70 km variant en 60 renners kozen voor de lange variant. Groot deel van deze 60 bestond uit de 40-tal Vélo-deelnemers. Onder de deelnemers ook een 3-tal uit de regio Rotterdam. Daar waar anderen het lieten afweten waren zij wel van de partij. Ook al was er ook bij hen twijfel bij het vertrek in Rotterdam, met een brede glimlach werd aan “de Peellimieten” begonnen.

De weg was in het begin nog nat, het was opletten voor de vele waterplassen op de weg en ook de kwaliteit van de weg tussen Helenaveen en Griendtsveen zorgt voor extra opletten. De natte weg en steentjes zorgt net voor Griendtsveen voor een aanslag op de banden. Over een lengte van een paar honderd meter zien we menigeen met een lekke band.

En ook het Vélo-peloton wordt niet gespaard. Alleen al in de A-groep 4 maal lek. Waarbij een pechvogel zelfs 3 keer met de bandenlichters aan de slag mag. Ook de B-groep en diverse anderen zien we in de weer met reservebandjes. Vanaf Ysselsteyn klaart het duidelijk op, de zon komt erbij en met de wind schuin van voren koersen we naar de pauzeplaats.

Net voor Overloon lijkt het erop dat we de B-groep weer gaan inhalen maar wederom een lekke band zorgt voor vertraging. Bij de pauzeplaats heeft men gerekend op ons. Appeltaart, broodjes, koffie en thee staan al klaar. Dit is strak geregeld zodat we al na een twintigtal minuten aan het tweede deel kunnen beginnen. Na Overloon is het nog een paar kilometer flink werken tegen de wind in maar zodra het richting Vredepeel gaat krijgen we hulp van de wind. Het tempo gaat flink omhoog en lukt het wel om de B-groep te verschalken. Zonder verder oponthoud komen we net voor 14:00 weer aan in Meijel. De laatste paar honderd meter gunt de secretaris de voorzitter nog de eer om het af te maken.

Ondanks het mindere weer een geslaagde Vélotour, tevreden deelnemers bij terugkomst in Meijel. Een deelnemer uit het Utrechtse IJsselstein had ondanks de stevige wind genoten van de tocht. Het was een zware maar mooie tocht. Volgend jaar weer van de partij, maar dan met meer man.

Organisatie en vrijwilligers bedankt voor de organisatie en hulp. Top!

Tot volgend jaar en dan hopelijk weer eens een keer echt mooi weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *