Maandag 21 april: Midden-Limburg/Klaver van Brabant/ Rondje Duitsland Hein

Veertien heren aan het vertrek om 8.00 uur op Tweede Paasdag voor de toertocht vanuit Asten, Klaver van Brabant. Scan and Go zorgde ervoor dat de renners bij zaal van Hoek in Asten snel weer op de fiets zaten voor de tocht van 100 km. De tocht liep tegengesteld aan die van vorig jaar en deed meer dan andere jaren haar naam eer aan. Het Klaver van Brabant kan gerust in het meervoud gezet worden, meerdere klavers. Het was, zeker in de beginfase erg veel draaien en keren, door Asten, Deurne, De Mortel en Gemert. Al snel doemt de pauzeplaats op in Zijtaart, waar het gebak en het paasei- in een geval zelfs een heus gekookt ei dat de reis in de achterzak had overleefd- goed smaakt, zoals gebruikelijk. Minder gebruikelijk is de afwezigheid van de motorclub, we waren jaren gewend gezamenlijk te pauzeren, maar zou de plaatselijke burgemeester het niet aangedurfd hebben? We kwamen er niet achter, dus werd de tocht hervat door het mooie Brabantse landschap. De route was behoorlijk gewijzigd, jammer genoeg betekende dat geen verbetering. Er werd relatief veel gebruik gemaakt van fietspaden langs provinciale wegen, met de nodige hindernissen. In Mierlo maakte het peloton een fout en verzuimde verkeer van rechts voorrang te geven. Gelukkig resulteerde dat niet in ongelukken, maar wel in het besef beter geconcentreerd te blijven, zeker in een vrij grote groep.
Zonder problemen werd Asten weer bereikt en thuis stonden de tellers op ruim 125 km. Men was het erover eens, dat ondanks dat er leuk was gefietst, de route aan aantrekkelijkheid had ingeboet.
Eenmaal aan de koffie kwam de heren B groep terug van hun 105 km lange toertocht Duitsland, de door Hein uitgezette ronde, een hele aantrekkelijke ronde in het grensgebied, met een aantal leuke klimmetjes. De heren B vormden wederom duidelijk de grootste groep met meer dan twintig renners. Jan bood in Duitsland een stukje alternatieve route aan en dat betekende een toegevoegd plusje aan de toch al fraaie ronde.

De dames, acht in getal, hadden de Vélo tour Midden-Limburg op het programma. Dat betekende de wind mee op de heenweg.  In het buitengebied van Kelpen werd nog even gestopt om wat overtollige kledingstukken uit te doen. Zoals bekend is dit een mooie route over rustige wegen. In Aldeneik, bij de Sjeive Durpel, werd kort gepauzeerd. De uitbater dacht nog even dat vandaag de jaarlijkse Vélo tour op het programma stond.
Via Maaseik, Roosteren weer richting Meijel. Nu de wind veel van opzij of van voren. Er werd stevig doorgefietst om er voor te zorgen dat een van de rensters op tijd terug was voor te koken 🙂 .
Op het terras bij de Nostalgie zaten de heren al achter een pilsje.
Mooi fietsweekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *