Maandag 30 april: Koninginnedag

Heren A-groep: Kleine ronde van Limburg

Koninginnedag betekent normaal gezien de Oranjetocht vanuit Horst. Aangezien afgelopen jaren de charme van de tocht aan het afnemen was, werd er gekozen voor de eigen Kleine Ronde Limburg. Maar liefst 20 liefhebbers dachten er ook zo over. Het beloofde prachtig weer te worden en dat kwam uit. Na een uurtje gingen de armstukken in de achterzakken en na ruim 90 km verdwenen ook alle beenstukken. De heenweg is bekende weg naar de Slingerberg en in rap tempo gaat het merendeel naar boven. Het Moorveld levert wat meer problemen op, die is dan ook een stuk steiler. Een vals klimmetje in Waterval doet het peloton weer in stukken in stukken breken evenals in Schimmert. Even voorbij Puth is de pauzeplaats, waar de inwendige mens en de bidons worden aangevuld in een heel aardig etablissement met de welluidende naam De Bokkerijder.  Het tempo met de wind op kop is even wat te hoog na de pauze, maar al snel komt men tot inkeer. De wind is minder lastig dan verwacht, meer oost dan noordoost en dat betekent een behoorlijke snelheid over Duits grondgebied na Doenrade en Jabeek. Via Waldfeucht naar Mariahoop en via Montfort naar Linne, waar de stuw het peloton de oversteek van de Maas mogelijk maakt. Door het Leudal naar Heide in Roggel en over de Witdonk terug naar Meijel voor een afzakkertje ter ere van de koningin. Prachtige fietsdag, geweldig weer, zomerse temperaturen en een getraind peloton voor de ruim 160 km mooie toertocht!

Damesgroep / Heren B-groep: Oranjetocht

Voordat de tocht op het programma geplaatst was, was eerst de website geraadpleegd van TWC Oranje om te zien of de route anders zou zijn dan in 2011. Toen viel die namelijk tegen.
Zes dames en vier heren besloten met de fiets naar Horst te gaan en de 95 km route te fietsen.  Vanwege het goede weer was het druk bij de inschrijving. Maar ook hier hadden ze Scan & Go dus waren we toch snel op weg, vergezeld van een gastrijder van TC Everlo. Via Sevenum, Maasbree, Hout-Blerick, de Maasbrug over naar Venlo (bekende weg van rondje Duitsland) naar de grensovergang. Dan gaat het naar Kaldenkirchen, Leuth (we mijden de bebouwde kom), met een lus naar Hinsbeck en verder over rustige wegen. De temperatuur loopt op, het uitzicht is prachtig, qua drukte met fietsers valt het best mee dus is het genieten. Vanuit Hinsbeck gaan we als lussen makend naar Grefraht. Van daaruit met een bocht weer naar Hinsbeck. Dan over rustige landelijke wegen naar Neudorf, Schandelo, met het veer naar Grubbenvorst. Dan is Horst weer snel in zicht. We fietsen meteen door naar Meijel om op het zonnige terras van de Nostalgie verder te genieten van het mooie weer. 135 km op de teller, mooie klimmetjes en weer een prima tocht van  TWC Oranje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *