Maandag 6 april: Vélo-tour Midden Limburg

Het weer was beter dan de avond ervoor voorspeld werd, echter niet zo zonnig als de eerste Paasdag. De wind viel wel mee en het was droog. Ruim 300 deelnemers werden geturfd voor de jaarlijkse Vélo-tour begin april. Er was keuze uit twee afstanden, te weten de korte route van 70 km en de lange versie van tegen de 115 km. De vereniging was in grote getale present voor de toertocht. Een dames A groep, twee heren B en een groep heren A van twaalf kozen voor de lange versie, terwijl de dames B, aangevuld met enkele dames uit de regio en zelfs een jongeling van 11 jaar de korte route kozen. De tocht van 70 km heeft als keerpunt en pauzeplaats Heel, waar de plaatselijke uitbater enigszins verrast werd door het aantal deelnemers en door zijn voorraad ingeslagen vlaaien raakte. De 115 km route voert door Midden Limburg naar Roosteren en Maaseik, vervolgens naar het Belgische Aldeneik, waar in de Scheiven Dörpel de fietsers van koffie en vlaai werden voorzien. Uitermate efficiënt werd hier gewerkt, in alle drukte werd iedereen snel en vakkundig van hun natje en droogje voorzien. Ride Bike was ook vertegenwoordigd en Jan deelde repen en bananen uit aan belangstellenden, een mooi en gewaardeerd initiatief. Een smetje van de tocht was een vergeten renner bij vertrek, al bagatelliseerde de getroffene het gebeuren en sloot zich bij de dames A groep aan.
Behalve eenlingen en kleine groepjes was er belangstelling voor de tocht van wat grotere groepen als Everlo, Asten en Liessel. Ook onze Neerkantse vrienden waren van de partij. Bovendien een groepje Meijelnaren, niet-Vélo leden, gaf acte de presence, tijdens de tocht en uiteraard ook na afloop.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Vélo-tour, niet op de laatste plaats door de organisatie, die stond als een huis. Goed uitgepijld, keurig verzorgd, efficiënte inschrijving. Organisatie, evenals alle vrijwilligers, die in welke vorm dan ook hebben bijgedragen aan het welslagen van dit evenement, bij deze erg bedankt!
En uiteraard aan de Siem, die ook prima voorbereid was op een vroeg vertrek en na afloop de deelnemers die nog even wilden nakaarten, prima verzorgde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *