Paasweekend 23-24-25 april

Damesgroep Zaterdag: rond de Rursee
Om 8.00 uur 16 liefhebbers op het plein voor vertrek naar Simmerath. Deze plaats ligt in de Eifel, dus eerst zo’n 1,5 uur autorijden voordat er gefietst kan worden. Het weer is weer uitstekend en dat betekent behalve de Velo renners ook veel motorrijders in de Eifel. Vanuit Simmerath fietsen we via Kestenich, Woffelssbach, Steckenborn naar Nideggen. We genieten van de mooie vergezichten, de beklimmingen die langer en geleidelijker zijn dan we gewend zijn in Zuid-Limburg. De afdalingen zijn even mooi. Dan gaat het verder via Abenden naar Heimbach. We zien regelmatig de Rursee en verschillende riviertjes. In Heimbach fietsen we langs de kasteelruïne naar Kloster Mariawald. Weer een mooie beklimming die ieder op zijn eigen tempo doet. Als de groep weer compleet is fietsen we naar de wel verdiende pauzeplaats in Gmünd. De koffie en gebak of broodje smaken goed. De laatste 30 km gaan via Morsbach, Einruhr, Hammer en Eischerscheid terug naar Simmerath. De laatste beklimming is ook de zwaarste van vandaag met een stijgingspercentage van soms van 15%.  Een heel mooie tocht die toch 2 lekke banden opleverde en 1380 hoogtemeters in 84 kilometer. Foto’s van deze tocht zijn te zien in het ‘fotoalbum’.

Maandag: Haaren

Deze mooie ochtend maar liefst 23 liefhebbers voor deze tocht met als keerpunt Haaren, net over de Duitse grens bij Posterholt. Omdat de groep zo groot was, en de route zich daar niet goed voor leent vanwege het vele bochtenwerk en smallere fietspaden, werd na de pauze de groep in tweeën gesplitst. De 11 heren vertrokken voor de groep van maar liefst 12 dames.

Bij Swalmen moesten de heren een band verwisselen waardoor de dames weer voorop gingen. Bij het veer in Beesel was de groep weer compleet. Via Kessel, Helden, Egchel en Beringe ging de groepen weer terug naar Meijel. De 95 km was voor enkele dames een afstand verder dan normaal, maar niemand kwam hierdoor echt in de problemen

Herengroep Paasweekend: Zaterdag: Klimmen-Banneux-Klimmen.

Geweldig zomers weer en elf liefhebbers aan de start voor de altijd mooie klimtocht naar Banneux. Er wordt stevig geklommen, uiteraard verschillen tijdens het klimmen, al zijn ze niet groot. Er wordt keurig gewacht boven, zodat eenieder gelegenheid heeft om te herstellen. Er is ruim een half uur oponthoud als gevolg van derailleurproblemen, die een plaatselijke fietsenmaker in de omgeving van Banneux gelukkig vlekkeloos opgelost krijgt. Jack leidt het peloton het laatste gedeelte over de Koning van Spanje en de Eyserbosweg terug naar het vertrekpunt in Klimmen, waar tevreden teruggekeken wordt op een prachtige tocht van ruim 140 km. Opmerkelijk was verder de steeds slechter wordende wegen in Wallonië. Op zondag een achttal voor een klaver in de Peel van bijna 100 km, alweer onder een stralende zon.

Op tweede Paasdag veertien heren voor rondje Maaseik, dat de Vélo-tour wordt van 110 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *