Tweede Pinksterdag

Dames- / Heren B-groep: Kevelaer

De dames- en heren B-groep vertrekken gelijktijdig. Voor Neerkant hebben de acht heren van de B-groep de damesgroep van 7 dames en 2 heren, ingehaald. Vlak bij Evertsoord laten ze ons echter weer passeren: de B-groep heeft de route niet op gps. Even later zijn we de groep echter weer kwijt.
In Blitterwijck moeten we even vol in de remmen: twee jongens die hun hondjes uitlaten, staan links van de weg, rechts staan de  hondjes en daar tussenin een lange lijn. In Kevelaer komt de B-groep uit een ander straatje. Na het gebruikelijke kaarsjes aansteken gaan we voor koffie en Kuchen op het terras zitten. De gps route wordt ‘overgeseind’ zodat de B-groep de weg terug kan vinden. Bij het eerste het beste verkeerslicht gaat de B-groep echter rechtdoor, wij linksaf. Wij staan  toch weer samen op het veer van Lomm naar Lottum. In Sevenum komt een auto met volle vaart vanuit een zandweg de weg opgedraaid: weer gaat het net goed. De kaarsjes doen hun werk blijkbaar. De rest van de route gaat voorspoedig.

Heren A-groep

Zondag 27 mei wederom een achttiental heren voor rondje Duitsland van ruim 100 km, gereden onder voortreffelijk zomerse omstandigheden.

Tweede Pinksterdag alweer zomer en een vijftiental heren voor rondje Maaseik van 106 km, bijna een kopie van de Vélo-tour Midden Limburg. Wat afkortingen links en rechts zorgden voor de gewenste 10 km minder dan de Vélo-tour.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *