Véle weekend 8-9-10 juni: bestemming Weinähr

Vrijdagmorgen 8 juni vertrekt een groot Vélo gezelschap, bijna 50 personen, met auto’s naar het Duitse Weinähr. Het is even rijden maar je bent dan ook in heel andere omgeving: heuvels, bossen, glooiende akkers en kleine dorpjes. De organisatie, Johan en Frans-jozef, heeft een hotel besproken aan de rand van het dorp, tegenover een zijriviertje van de  Lahn. Een groot hotel dat gewend is om grote groepen te huisvesten. Als iedereen is gearriveerd gaan we aan tafel voor de lunch: spaghetti met appelmoes (!). De spaghetti laten we ons goed smaken. Dan worden de kamers verdeeld en gaan de fietsers zich omkleden voor de eerste tocht. Er zijn door Ronald voor deze drie dagen voor alle drie de groepen verschillende routes. Het weer is prima. Nadat alle drie de groepen even moeten uitproberen welke richting opgefietst moeten worden zijn de fietsers dan op weg. Een twaalftal dames gaat de omgeving te voet verkennen.

De drie groepen fietsen op deze vrijdag alle drie zo’n 84 km. We weten dan dat de beklimmingen en afdalingen hier lang zijn en de wind ook hier tegen kan zitten. Er wordt voor het douchen nog wat gedronken en later gaan we aan tafel voor een goed diner. Voor het diner krijgen we allemaal een glas champagne en wordt door de voorzitter gememoreerd dat dit het 25ste Vélo weekend is. Een toast waard!

Op zaterdag is de lucht weer blauw, vrijdagavond had het nog even flink geregend, en na een goed ontbijt gaan de drie groepen op weg voor een langere tocht. Veel hoogtemeters vandaag. Een van dames heeft direct in het begin van de tocht de pech dat er modder ligt om een steile helling waardoor het achterwiel wegslipt. Een val is niet te voorkomen. Een wond net onder de rechterknie wordt door zuster Elly, met behulp van een verbandtrommel van enkele wandelaarsters, vakkundig verbonden. Gelukkig kan de gevallen dame de tocht voortzetten. De dames- en heren B-groep hebben moeite om een goede pauzeplaats te vinden. In de verschillende dorpjes is niets te verkrijgen. Uiteindelijk kan de damesgroep toch wat drinken in een café. Nee, de eigenaar kan ons geen eten bezorgen. De mueslirepen, peperkoek etc. wordt dan opgegeten. De heren B-groep zien onze fietsen buiten staan en komen ook naar binnen. Plotseling komt de eigenaar van de zaak toch met broodjes en paté e.d. op de proppen!
Later fietst de damesgroep door Nassau: hier zijn leuke terrasjes en er wordt besloten om dan nog maar een keer te stoppen.

De wandelaars hebben deze zaterdag ook veel kilometers gemaakt, meer dan ze te voren hadden gepland. Maar ook zij hebben genoten en plezier gehad.

Omdat om 18.00 uur het Nederlands elftal haar eerste wedstrijd van het EK moet voetballen is in het hotel de kelder ingericht voor die Holländer. Op een groot scherm kunnen de liefhebbers het voetballen volgen. Na het voetbal heeft de kok weer een lekker diner klaar gemaakt.

Op zondagmorgen de laatste tocht alweer. De damesgroep heeft een mooie tocht, die rustig, langzaam stijgend langs de rivier begint. Pas na 30km is het voorste kleine blad nodig. Net voor twaalf uur zijn alle groepen weer binnen. Douchen, inpakken en lunchen. Om 14.00 uur vertrekt het Vélo gezelschap weer richting Meijel.

Johan, Frans-jozef bedankt voor de organisatie, Ronald bedankt voor de mooie routes. Het was weer top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *