Vélo weekend 13-14-15 juni: Damesgroep

Vrijdag 13 juni Chateau de Blier 
Om half 9 was iedereen present op de parkeerplaats van het Oranje hotel. Er werden nog wat fietsen geplaatst op de aanhanger die geleend was van de Wielervrienden uit Neerkant. Johan en Frans-josef deelden papieren met het corvee  rooster, kamerindeling en wat praktische informatie over het kasteel.
Toen kon de auto’s vertrekken naar Blier bij Erezee in de Belgische Ardennen, toch ruim 2 uur rijden. We konden nog niet op onze kamers. Het meegebrachte lunchpakket werd opgegeten op de parkeerplaats en picknicktafels achter het kasteel. Omkleden in het kasteel ging wel. De dames, 8 in getal, waren als eerste op weg. Het weer was perfect. Nog maar net op de fiets en de trappers nog maar rond geweest kwam al de eerste klim van de dag. Dat was het opwarmertje. Het bleef, zoals ook verwacht, op en af gaan. Soms een korte klim, maar ook langere met een stijgingspercentage van 15% en 12%. Boven werd door de snellere dames netjes gewacht op de rest. De heren b groep had de dames inmiddels ingehaald. In Durbuy lonkten de vele terassen. Alhoewel nog niet op de helft van de route werd toch besloten om te stoppen. In deze streek zijn de terrasjes dun gezaaid. Ook de heren b zaten er al. Na de koffie/chocomel weer op de fiets. Even later haalden de dames de heren a groep in. Deze hadden voor de vijfde (!) keer lek gereden. Er was een mogelijkheid om de route met 7 km in te korten maar er werd unaniem besloten om dat niet te doen. Na 78 km en 1336 hoogtemeters waren de dames als eerste terug bij het kasteel.
De kok was net gearriveerd. Het bier en de frisdrank was al koud gezet, dus eerst wat drinken in de achtertuin. Snel daarna waren ook de beide herengroepen terug.
Er werd gedoucht, bedden opgemaakt en de eerste corveeploeg ging de kok helpen in de keuken en tafels dekken.
Om 19.00 uur zat iedereen aan tafel. Allereerst werd een tomatensoep met balletjes geserveerd met stokbrood erbij. Daarna een sneetje geroosterd boord met champignons, spekjes, paprika en pijnboompitten. Toen was het even wachten op het hoofdgerecht. De routes voor de zaterdag werden bekeken en besproken; korten we af en kiezen we toch voor de lange routes. Ook gingen een aantal voetballiefhebbers tussendoor naar de tv ruimte om de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Spanje te bekijken. Jo had nog snel een voetbalpoule georganiseerd die uiteindelijk door niemand werd gewonnen.
Het hoofdgerecht bestond uit witte rijst, hachee en worteltjes, en later sla. Dat iedereen hongerig bleek uit het feit dat er niets overbleef. Als toetje stond yoghurt met aardbeien op de tafels.
De opruimploeg ging aan het werk en het merendeel nestelde zich voor de tv, krat bier binnen handbereik. Na de wedstrijd ging een groot deel naar bed, een aantal bleef nog op om de grote overwinning te vieren.

Zaterdag 14 juni
Al ruim voor achten kon er worden ontbeten. Het weer was echter deze ochtend grijs en grauw: motregen.
Na het ontbijt besloot de damesgroep te gaan wandelen, geen zin om nat te worden en over de vaak vrij slechte wegen te fietsen. De herengroepen vertrokken uiteindelijk wel.
De damesgroep maakte een wandeling van ruim 16 km in de omgeving.
Op het terras van de nabije camping was het nog genieten van een heerlijke kop cappuccino en voor een paar nog een kop soep.
Het avondeten, door kok Freek al gedurende de dag goed voorbereid bestond uit een paprikasoep, pasteitje met kippenragout, pasta met saus, kaas, sla, komkommers en tomaten. Als toetje tenslotte twee bolletjes vanille-ijs met chocoladesaus en een koekje. Na t eten werd er nog door een groepje over de camping gewandeld. De avond werd gezellig afgesloten met muziek, wijn, bier en fris.

Zondag 15 juni
Het ontbijt stond om 8.00 uur weer klaar. Voor vertrek werd, inmiddels traditioneel, een groepsfoto gemaakt. Daarna gingen alle drie de groepen op weg voor een kortere route. Het weer was bewolkt, droog maar ook fris. De acht dames hadden een route van 57 km. Echter na zo’n 20 km kwam er een kink in de kabel. De route voerde linksaf, deze weg was echter doodlopend en heel slecht verhard. Er moest een alternatief gezocht worden wat uiteindelijk leidde tot 62 km en 1015 hoogtemeters. Onderweg kwamen we eerst nog de b groep tegen. Later haalde ons  de a groep en ook de b groep weer in. De drie groepen arriveerden kort na elkaar bij het kasteel. Douchen, inpakken etc. en lunchen: broodjes, stokbrood, koude schotel, gekookte eitjes, sla, komkommer, tomaten en beleg. De ‘wandeldames’ hadden de lunch goed voorbereid. Na het eten bedankte onze voorzitter, Wiek voor het maken van de mooie routes, Frans-Josef voor het regelen van deze prachtige lokatie en tenslotte “onze” kok Freek die uitstekend had gezorgd voor de inwendige mens. Daarna werd samen alles opgeruimd en geveegd (bezemschoon). De terugreis kon beginnen.

Het was weer een mooi fietsweekend, goed weer, een prachtige bijzondere  lokatie en veel gezelligheid. Organisatie bedankt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *