Vélo weekend 7 – 8 – 9 juni Damesgroep

Vrijdag

Zeven dames en 1 heer (FJM) vertrokken, na een heerlijke lunch, vanuit het hotel dezelfde richting als de twee herengroepen.

Het begint meteen al glooiend om na een paar kilometer een weg in het bos in te gaan. Een klimmetje dat eindigt bij een gesloten poort. Op weg naar boven waren we dan ook al de herengroepen tegengekomen die weer naar beneden suisden.

In Bad Iburg ging t ergens mis met de route: de navigatie werd verkeerd geïnterpreteerd en na de nodige kilometers langs een drukke weg waren we terug in Bad Iburg. Op een terras in t centrum zaten de wandelaars. Dan stoppen wij ook. Het weer is ten slotte precies zoals we het hebben willen: zon en een aangename temperatuur.

Na de koffie besluiten we om de lus vanuit Bad Ilburg toch te fietsen. Mooie wegen mooie omgeving. Na 81 km en ruim 800 hoogtemeters zijn we terug bij t hotel. Iets verder en iets later dan gepland maar mooi gefietst. Jammer van die ene lekke band.

Zaterdag

Na een goed ontbijtbuffet staat er zo’n 105 km op het programma voor de 6 dames en 1 heer. Een heel mooie route vandaag, veel rustige wegen, mooie vergezichten, een paar pittige klimmetjes en de hele route vergezelt van een uitbundig schijnende zon die voor een lekkere temperatuur zorgde. Een lekke band werd snel gewisseld. Ruim over de helft werd het dorp Laggenbeck ingefietst om de inwendige mens te versterken. Na een goede lunch zouden de resterende 44 km geen probleem meer worden. De heren B groep haalde ons nog in. Terug bij het hotel staat de teller op 110 km en 1412 hoogtemeters.

Zondag
Vandaag weer 7 dames en 1 heer (HP) aan de start. Een kortere tocht vandaag want om 13.00 uur staat de lunch klaar. Het is frisser dan de afgelopen dagen. Het is overal rustig in de dorpjes die we doorfietsen. Veel rustiger dan bij ons op een zondagmorgen. Maar weinig wandelaasr en fietsers komen we tegen. We besluiten om de route iets in te korten om op tijd bij het hotel terug te zijn. Na 57 km en 800 hoogtemeters zijn we weer terug. We kunnen ons nog douchen op 1 hotelkamer en in de wellness ruimte. Na een stevige maaltijdsoep vertrekken de Vélo renners voldaan naar huis. Een prima hotel, mooie omgeving en heel mooi weer. De dames hebben goed kunnen trainen voor het Alpenavontuur dat over drie weken al begint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *