Vélo weekend: damesgroep

Vrijdagmorgen 5 juni om 8.00 uur zijn 6 dames 1 heer met een zomers zonnetje vertrokken voor het jaarlijks Vélo weekend. Dit keer met de fiets naar de bestemming: Schöppingen in Duitsland. Omdat de route via Panningen ging werd daar dame nr 7 nog opgepikt. De weersomstandigheden waren ronduit zomers: strak blauwe lucht, zomers temperatuurtje en de wind schuin van achter. Gezien de temperatuur werd rustig gefietst. In Broekhuizen al even een korte pauze omdat we met het veer naar de overkant van de Maas moesten. In de buurt van Klein Vink in Arcen via een mooi fietspad door het bos, lekker in de schaduw, door naar Twisteden waar we de grens over staken. Vlak voordat we Rijn moesten oversteken, in Marienbaum bij een bakker een echte stop met koffie en lekkere Duitse Kuchen. Bidons bijvullen en verder. De Rijn gaan we over via een brug, wat wel betekende dat een heel aantal kilometers over een drukke weg moesten fietsen. Daarna waren de wegen weer landelijker. We komen nog een keer in Nederland, nl. de Achterhoek. Mooie streek met – helaas – kilometers klinkerwegen. Bij een grote camping, Het Winkel, wordt de tweede pauze gehouden. Tijd genoeg immers. De temperatuur liep hoog op wat betekende dat we het rustiger aan moesten om gezamenlijk de bestemming te bereiken. Maar dat is voor niemand een punt. Rond 17.00 uur en na zo’n 175 km zijn we bij het hotel waar de ‘wandeldames’ en de heren A ons hartelijk ontvangen. Op het terras laten we ons het fris/radler/koffie etc. goed smaken.

Op zaterdagmorgen tijdens het ontbijt wordt er nog getwijfeld: fietsen of wandelen. Het fietsanimo is klein dus worden de wandelschoenen aangetrokken. Een klein groepje gaat naar de nabijgelegen stad Münster. Zes ‘fietsdames’, twee heren en vier ‘wandeldames’ trekken er op uit. Gelukkig is de temperatuur een stuk aangenamer dan gisteren. Helaas heeft het hotel en ook de plaatselijke VVV géén wandelroutes. Dus met behulp van een kaart en een garmin wordt er gelopen. Na ruim 11 km komen we in een gehucht waar een Gaststäte is. Helaas is deze gesloten. Op het grasveld voor de kerk wordt er even gerust. In de sacristie van de kerk kunnen we wel ons flesjes/bidons vullen met (geen wij)water. En bij de Gaststäte mogen we nog even naar de wc. We lopen door naar Asbeck, zo’n kleine 4 km verder. Daar is een hotel met een groot terras, grote koppen koffie/cappuccino en grote stukken taart.  😆

Ook al is het goed toeven op het terras en hebben sommige last van blaren, we zullen toch terug naar het hotel moeten. We plakken er nog bijna 8 km aan. Om 17.00 uur zijn we terug bij het hotel en hebben zo’n 25 km in de mooie omgeving gewandeld. De heren die gefietst hebben zitten ook al te genieten van wat het hotel te bieden heeft.

Op zondagmorgen zit iedereen om 7.30 uur aan het ontbijt. Voor de damesgroep staat er vandaag zo’n 157 km gepland voor de terugrit. Na de traditionele groepsfoto vertrekken achtereenvolgens de heren A, B en dan de dames. De lucht is weer strak blauw, de  temperatuur gewoon lekker en de wind heeft zich een beetje gedraaid wat betekent dat we deze weer van opzij of schuin van achter hebben. Het tempo wordt bewust rustig gehouden. De eerste uurtjes is het rustig op de wegen. We besluiten om maar één pauze te houden vandaag. Dat doen we in Bislich, vlak voordat we de Rijn met het fietspontje moeten oversteken. Inmiddels is vooral in die buurt veel (fiets)verkeer. Het duurt dan ook ruim een halfuur voordat we de Rijn over zijn. In de buurt van Xanten gaat het even mis met de route zodat we zo’n 5 km om moeten fietsen. Maar het streven om om 16.30 uur bij de Siem te zijn wordt toch gehaald. De herengroepen zijn er al en ook de ‘wandeldames’ zijn van de partij.

Nog gezellig kletsen en wat drinken en dan zit het weekend er weer op. Het was (weer) een goed weekend: mooie routes (Wiek bedankt!), goed hotel, goed eten, prima weer, geen lek of valpartijen en een goed gezelschap. Organisatie bedankt!

Wachten op het veer om de Rijn over te steken.

Wachten op het veer om de Rijn over te steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *