Vélo – weekend naar Altenahr

In het weekend van 17 – 19 juni 2011 stond het jaarlijkse Vélo – weekend op het programma.

Met 47 personen werd er op vrijdagmorgen met auto’s naar Altenahr vertrokken.

Altenahr is bekend van de wijnfeesten in september, maar dit weekend stond het in het teken van fietsen en wandelen. Althans voor de Vélo leden en hun partners.

Rond 11.00 uur streken we neer in Hotel zur Post. Na het verdelen van de kamers konden we aanschuiven aan het pasta buffet.

’s Middags werd er gefietst in 3 groepen en 1 groep ging de omgeving verkennen op de wandelschoenen. Het gebied rond Altenahr kenmerkt zich door de geleidelijke beklimmingen in een schitterende natuur. Rond 17.00 uur was iedereen weer terug en was het in het zonnetje nog lekker nagenieten onder het genot van een glas wijn of bier.

Na het avondeten werd er nog een ommetje gemaakt en vervolgens werd de “Postkutsche” opgezocht. Van oorsprong is dit de “Weinkeller”, maar in dit weekend was het meer een “Bierkeller”. Gretig werd er gebruik gemaakt van het “Happy Hour” en tot in de kleine uurtjes werd er gedronken en werden de verhalen steeds sterker. Op zaterdagmorgen zaten er dan ook nog een aantal met gezwollen ogen aan het ontbijt.

De zaterdag stond in het teken van de lange tochten. Maar de donkere wolken beloofden niet veel goeds. ’s Nachts had het nog behoorlijk geregend. Maar de harde wind dreef de wolken uit elkaar en het bleef wonderwel nagenoeg droog. Er werd zelf een vergelijking gemaakt met Mozes en de Rode Zee. Hier werd door de sterke wind het water terug geblazen. De inspiratie voor deze opmerking was uiteraard de nieuwe fiets van Ron.

Eén groep ging wandelen er 3 groepen vertrokken op de fiets. Onderweg wordt er gepauzeerd om de inwendige mens te versterken. Dit werd door sommigen zo rijkelijk gedaan, dat er overwogen werd om het wielrenstuur rechtop te zetten.

Aan het einde van de middag zat iedereen in de serre weer lekker na te genieten. Vervolgens kwam de regen met bakken omlaag. ’s Avonds weer naar de Postkutsche, waar het supergezellig was.

Op de zondagmorgen stond het Vélo-peloton klaar om te vertrekken, maar eerst werd er een groepsfoto gemaakt. De bewolkte lucht voerde de boventoon, maar wederom bleef het droog. Mozes ??? Op deze zondagmorgen stond voor één herengroep een verassing op het programma. Het bleef gissen, de organisatie liet niets los. Ineens stonden we aan de voet van een klim. De smalle, steile weg werd uiteindelijk een prachtige klim van ca. 5 km lengte met diverse haarspelbochten.  Bewonderenswaardig hoe ze deze klim hebben weten te vinden.

Op vrijdag reed de ‘damesgroep’ met 6 personen een mooie ronde van 54 kilometer onder heel goede weersomstandigheden. Op zaterdag en zondag 4 dames en 4 heren. Op zaterdag een mooie tocht van 105 km met een pauzeplaats en op zondag een tocht van 60 kilometer.

Na de lunch werd er weer koers gezet naar Meijel en werd er door een aantal nog wat nagekaart bij de Siem.

Een super geslaagd weekend met een zeer grote deelname. De formule is perfect, sportiviteit combineren met gezelligheid. Iedereen kan op zijn of haar niveau een groep uitkiezen. Ook hebben de wandelaars de omgeving goed kunnen verkennen. Een perfect hotel met een gastvrije bediening.

Een grote pluim voor Johan en Frans-jozef. Dit werd ook duidelijk onderstreept door het applaus na afloop.

De foto’s van het weekend kunt u hier bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *