Venlo-Hinsbeck-Meinweg zaterdag 26 juni

Acht liefhebbers voor een toertocht van 150 km op deze prachtige zomerse zaterdag. De route is een combinatie van het bekende rondje Duitsland en de route via de Meinweg. Het eerste deel bevat een achttal bescheiden klimmetjes. Johan kent de route onvoldoende, dus wordt een klim in Hinsbeck tweemaal genomen, opdat deze bult bij Johan een onuitwisbare indruk zou achterlaten. Missie geslaagd, dat was duidelijk. Er wordt prima doorgefietst en in Breyell, waar normaliter naar Kaldenkirchen wordt gereden, gaat het nu via Bracht naar het vollegrondstuinbouwgebied nabij Brüggen. Even rijksweg 221 volgen naar Dam en dan volgt een heerlijke afdaling via de Meinweg naar de pauzeplaats, waar de Meijelse beheerder Bill het groepje van een natje en droogje voorziet. Even bijkletsen en bidons bijvullen voor het finale gedeelte. Het decor van dit finale gedeelte wordt gevormd door Sint Odiliënberg, de stuw in Linne en langs het lateraal kanaal naar Horn. Via Buggenum en Neer naar de Witdonk, waar met name Jack en Frans-jozef het tempo op kop flink op niveau kunnen houden.

Uiteraard even nakaarten op een Meijels terras, waar de middagvertrekkers nog even begroet worden. De damesgroep reed deze middag de 100 km route met als keerpunt Achelse Kluis.

Op zondagmorgen een groep van 17 liefhebbers voor het traditionele rondje Bels van 90 km, dat onder evenzo voortreffelijke omstandigheden wordt afgewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *