Vrijdag 27 april: Kleine ronde Limburg, Slingerberg.

Koningsdag betekent wat langere tochten op de kalender. De traditionele Oranjetocht vanuit Horst staat al een poosje niet meer op de kalender. Toch stond er een drietal klaar om vanuit Meijel een toertocht van 130 km te rijden en na afloop bleek naar volle tevredenheid.
Heren B telde acht gegadigden voor ronde Slingerberg en over België terug. Een mooie toertocht, die dezelfde heenweg kent tot de Slingerberg als de Kleine ronde Limburg die de heren A op het programma hebben staan. De B groep pakt op de terugweg ook nog de kasseienklim de Maasberg mee. In Berg wordt de Maas overgestoken en een mooi rustig deel van België volgt op weg naar Molenbeersel. Totaal afstand 150 km onder hele goede omstandigheden.
De A herengroep telde maar liefst zeventien liefhebbers en dat betekent dus opsplitsen. Een snelle groep van vijf gaat voorop en een groep van twaalf voor een klein tandje rustiger. Beide groepen krijgen nog voor de pauze met lek te kampen en komen zodoende vrijwel gelijktijdig aan bij de pauzeplaats. De Slingerberg is altijd het sein om zo snel mogelijk naar boven te rijden. Zo ook deze keer en er wordt fel gestreden om de overwinning van deze pukkel. Nieuweling Hein laat onmiddellijk zien dat met zijn klimmerskwaliteiten niet te spotten valt. Na de afdaling van de Snijdersberg wordt de steilheid van de Moorveldsberg ervaren. Met de Slingerberg nog in de benen is dat alweer een hele opgave. Het peloton heeft de zuidwestelijke wind steeds behoorlijk van voren gehad en dat zou op de terugweg dus meer profijt opleveren. Na het immer mooie glooiende Waterval wordt de inmiddels overbekende bakker in Schimmert opgezocht voor te pauzeren. Ruud en Frank hadden de week ervoor de route al verkend en geïnformeerd of de bakker geopend was op Koningsdag. Dat bleek zo te zijn en dus was het bezoek aangekondigd. Hartelijke ontvangst zoals gebruikelijk en verse vlaai.

Een prima oppepper voor deel twee dat bestaat uit een paar bescheiden klimmetjes zoals Terstraten en Grijzegrubben. Bingelrade en Jabeek zijn twee leuke vakwerkhuizen bevattende dorpjes op weg naar Duits grondgebied. Maar toch wat oponthoud als gevolg van een tweede geval van lek. Via de Selfkant naar Waldfeucht en het tempo blijft hoog, de wind zit immers gunstig. Via Maria-Hoop naar Montfort en de stuw in Linne. Door het Leudal naar Heide en over de Witdonk naar het Oranjehotel. Hier wordt de sportieve dag afgesloten op het terras na een snelle maar o zo mooie tocht van ruim 160 km. Even later zou ook de B groep hun fraaie tocht hier afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *