Weekend 13-14-15 april

Vrijdag 13 april:                     Toerversie Amstel-Gold Race.

 

Maar liefst 10 liefhebbers namen een dagje verlof om de schitterende toerversie van de Limburgse klassieker te kunnen rijden. Er werd gekozen voor de 150 km versie, waarin alle bekende beklimmingen zijn opgenomen. Het was fris bij vertrek in het vroege Valkenburg, waar alles dan nog rustig is, maar de eerste klim, de Geulhemmerberg, is een prima opwarmer en een voorbode voor wat de renners dan nog wacht. Het asfalt op de Bemelerberg is nieuw en het loopt lekker omhoog. Ondanks de klim heeft het peloton oog voor de absolute schoonheid van het Zuid-Limburgse landschap, zeker in combinatie met de alom aanwezige lentebloesem. Inmiddels is de zon erbij gekomen en laat zich een groot gedeelte van de dag zien. Het plateau van Margraten geeft voldoende gelegenheid tot herstel, alvorens een aaneenschakeling van klimmen in het grensgebied met de Voerstreek begint. De Loorberg, De Gulperberg, Schweibergerweg, Camerig, Gemmenicherweg en de Vaalserberg op weg naar pauzeplaats Drielandenpunt. Na de koffie met vlaai volgt het finale gedeelte met klimmen als de steile Kruisberg en Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg en natuurlijk de klim naar de meet, de Cauberg. In Valkenburg is het inmiddels een drukte van belang en de weg naar de top moet gedeeld worden met een meute fietsliefhebbers. De pittige klimtocht  van ruim 150 km en bijna 2300 hoogtemeters is prima verlopen, het tempo was voor de groep goed te volgen, mede dankzij het wat grotere aandeel kopwerk van de wat sterkere jongens.

 

Zaterdag 14 april:       Dames: rondje Duitsland (Hein)

 

Het is droog en er staan 5 dames en 12 heren op het Raadhuisplein. Twee groepen dus. Twee heren gaan met de dames mee. Via Beringe (waar Hein ons altijd opwachtte), Panningen, Helden (over het kermisterrein) richting Kessel. Linksaf om wat later tussen Kessel en Baarlo de Napoleonsbaan over te steken richting de Maas. Via Hout-Blerick naar Blerick en de brug over naar Venlo. Even wat verkeerslichten trotseren en met gezwinde spoed verder richting het Joamerdal. Daar zit de eerste stijging in de weg. Dan de Kaldenkerkerweg oversteken. De wegen in Venlo zijn nat en later zijn de kleine wegen vooral, erg smerig. Dat wordt weer de fiets poetsen als we thuis zijn. Na sportpark Herungenberg zijn we zo in Duitsland en gaat het over rustige wegen naar Hinsbeck. Dan richting Süchteln waar we voor Bocholt de herengroep nog even in het vizier krijgen. Vlak voor Süchteln gaat het richting Nettetal  en Leutherheide.  Bij de Wittsee is onze vaste pauzeplaats. De heren zitten daar nog te wachten op de koffie en gebak. De Kuchen smaakt weer goed en is voldoende voor de laatste 35 km naar huis.

Via Leuth zijn we weer snel in Venlo. Via Maasbree, Koningslust en Beringe zijn we zo weer in Meijel. Ruim 105 op de teller km en goed weer gehad.

 

Zondag 15 april drie groepen actief, een damesgroep van zeven en een herengroep van twaalf voor een toertocht vanuit Meijel, terwijl een twaalftal heren het Klaver van Brabant reed, een prachtige toertocht van 130 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *