Weekend 16 – 17 maart

Een stevige frisse wind, nog her en der sneeuwresten in het landschap, wat magere temperaturen na een winterse week waren kenmerkend voor de zaterdagmiddagtocht. Nog kenmerkender echter was de opkomst. En die was wederom fantastisch. Vanwege de kou had de damesgroep het programma aangepast: geen Meinweg maar een ronde van 73 km met als keerpunt Sterksel. Negen van 10 Alpendames trotseerden de koude wind.
Heren B, twintig in getal reden een prima ronde Meinweg van ruim 95 km. Heren A, ook twintig liefhebbers koos voor de Bos en Peel route van 85 km, een tocht die al jaren in het begin van het seizoen op het programma staat en door Had Graat jaren geleden werd voorbereid. De route betekent letterlijk door het Peelland veel draaien en keren. Dus werd de stevige wind van alle zijden ervaren en dat betekende dus opletten met zulk een grote kolonne fietsers. De terugweg in zuidelijke richting betekende veel wind op kop en dan zakte de snelheid flink terug, dan weer afgewisseld met snelle gedeeltes als er geen nadeel van de wind was. Maar gelukkig bleef iedereen geconcentreerd fietsen en werd het voor alle groepen probleemloos koersen.

De heren A groep vertrok richting Ospel/Nederweert. Het vertrek was vandaag duidelijk rustiger als op zaterdag. In Weert moesten we net voor de intratuin even omfietsen ivm een afgesloten weg. Slingerend door de buitenwijken van Weert konden we daarna net voor het spoor de route weer oppakken. Van daaruit via Haler de oversteek gemaakt naar België. Nog maar net in België werden we bijna van de weg gereden door een erg gehaaste 4×4 die zijn auto blijkbaar net had gewassen en perse met alle 4 de wielen op de weg wilde blijven. Iets meer begrip voor de overige weggebruikers was hier wel op z’n plaats geweest. Maar gelukkig konden we allemaal overeind blijven. Via Kessenich de grens weer overgestoken en van daaruit naar Thorn en Wessem waar we werden getrakteerd op de eerste lekke band van vandaag. Deze werd overigens gewisseld in een verbazend snel tempo. Menig formule 1 team zou hier jaloers op zijn. Met de wind in de rug werd daarna stevig doorgereden. Ook in Buggenum nog een korte omleidingsroute wegens wegwerkzaamheden. Vervolgens via Neer naar Kessel-Eik waar de tweede lekke band van vandaag vervangen moest worden. Ditmaal nam dit duidelijk meer tijd in beslag. Het laatste deel huiswaarts gelukkig zonder verder problemen afgelegd. De tellers stonden op ruim 90 kilometer toen we om 12:00 uur weer Meijel binnenreden. Ondanks de slechte weersvoorspellingen een mooie fietsmorgen met onderweg zelfs nog af en toe zon. De lente is in zicht!

Op zondagmorgen vergezelde de zon af en toe de zes dames die een mooie ronde fietsten met als keerpunt Heel. Helaas moest er wel twee keer een lekke band verwisseld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *